‘Psalmensymfonie van Igor Stravinsky’, © Gezien van der Tempel

Expositie schilderes Gezien van der Tempel in Ketjapfabriek

Abstract en intuïtief schilderen is de grote liefde van Gezien van der Tempel. Het is de grote uitdaging om uit te komen bij het gevoel en het wezen van een gekozen thema. Daaraan wil zij graag vorm geven zonder een onderwerp realistisch af te beelden. Juist een doorwerkte, abstracte beeldtaal leent zich voor universele gevoelens en voor diepere lagen van betekenis. Haar werk doet een appel op je eigen belevingswereld.

Veel van Geziens werk is met acryl op doek geschilderd, soms met toevoeging van zand of iets anders om de verf een ruwere structuur te geven. Als het onderwerp daarom vraagt, zet Gezien een stevig kleurgebruik, forse contrasten en robuuste verfstreken in. Vaker nog is zij al zoekend uit op verdieping en verstilling in het beeld, met oog voor detail. De inspiratie voor een schilderij kan uit het hele leven komen. Meestal begint het met een spontaan idee. Het uitwerken daarvan is een avontuur: een voortdurend samenspel van intuïtie, creatieve impulsen en vakbekwaamheid.

Meer informatie en een overzicht van het werk van Gezien van der Tempel zijn te vinden op de website www.beeldendcollectief.nl. De expositie kan bezocht worden tijdens kantoortijden in De Ketjapfabriek te Vught tot 30 juli, zie www.ketjapfabriek.nl.

Kijk ook bij

Stem mee met de Vughtse Kerst Top 40 2022

December is dé maand van de lijstjes: cadeaulijstjes, mooiste-sportmomenten-lijstjes, TOP2000-lijstjes. Maar sinds twee jaar ook …