Expositie Saskia Vugts in House of Art Laren

Portretschilder Saskia Vugts exposeert gedurende het eerste kwartaal van dit nieuwe jaar in House of Art Laren. De Vughtse kunstenares verwierf landelijk bekendheid met haar kenmerkende fotorealistische close-ups.

De afgelopen jaren heeft Vugts zich toegespitst op het vervaardigen van haar eigen schildersdoek, waarbij ze brokaat gordijn en meubelstoffen gebruikt als ondergrond. Het reliëf in de stof zorgt voor een uniek effect. Tijdens de solo-expositie in Laren zullen onder meer portretten van Doutzen Kroes, Koningin Máxima en een serie van acht portretten van Brigitte Bardot op brokaat stof te zien zijn. Daarnaast ligt de nadruk op het tentoonstellen van portretten van bekende Nederlanders, onder wie de nodige inwoners van Het Gooi.

Kunstenaarsdorp
Na meerdere exposities in Brabant spreidde de kunstenares de afgelopen jaren haar vleugels en exposeerde ze op bijzondere locaties in Noord-Holland en Zuid-Holland. Nu zet ze voet aan de grond in Het Gooi – en dat klikt. Laren kent een rijke kunsttraditie, waardoor het voor iedere kunstenaar een prettige omgeving vormt. Vanaf 1874 trokken vele kunstenaars van de Haagse School naar Laren. Geïnspireerd door de natuur vestigden een aantal van hen zich daar permanent en ook Piet Mondriaan zocht er zijn toevlucht na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Met Singer Laren en tientallen ateliers en galeries ademt het dorp nog altijd kunst. De portretschilder is er als een vis in het water. Haar gezellige Brabantse omgangsvormen en flamboyante voorkomen vallen in de smaak in het bruisende Gooise dorp; naar aanleiding van haar aanwezigheid in Het Gooi werd ze uitgenodigd door diverse programma’s op radio en televisie.

Feestelijke opening
Op 19 januari zal burgemeester N. Mol van Laren om 14.00 uur de expositie officieel openen en daarbij het nieuwste werk van de kunstenares, een portret van Koningin Máxima, onthullen. De expositie is vrij toegankelijk voor publiek tijdens de openingsuren van de galerie. Voor meer informatie over de tentoongestelde werken, het laten maken van een portret, of een persoonlijke rondleiding kunt u contact opnemen via info@saskiavugts.nl.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …