Expositie Sarah van Rossem in de Speeldoos

Sarah van Rossem beschrijft haar werk als ‘fotografiek’. Het zijn beelden die tot stand komen door diverse fotografische processen zoals cyanotypie, chlorophyll-print en grafische technieken als zeefdruk, toyobo en lithografie op keramiek. Tot 19 juli exposeert zij in de Speeldoos in Vught.

Haar werkproces start vanuit foto’s of fotogrammen die ze maakt van bijvoorbeeld stukken schors, varens of schelpen, die ze verzamelt in haar omgeving of op verre reizen. Van Rossem zoekt de grenzen op in zowel de totstandkoming van fotografisch materiaal -het fotograferen in afgelegen gebieden met extreem klimaat- als in de technieken die zij toepast. Waar eindigt de fotografie en begint de grafiek? Door haar gelaagde technieken neemt Van Rossem de beschouwer mee op een zoektocht.

Eigenlijk kan het werk van Sarah van Rossem gezien worden als het verslag van de waarneming: van het kijken, zien en voelen die zich metamorfoseren in het proces van het ontstaan van een tactiel autonoom werk. Het kiezen van de technieken gebeurt bijna instinctief, zodat vanuit een concreet object ook een abstract beeld kan ontstaan. Experiment en toevalligheden spelen daarbij een grote rol. Nadat ze afgelopen maart, na een lange wereldreis, enorm geïnspireerd thuiskwam, ontstonden er reeksen grafieken als verslag van haar belevingen. Dit werk is nu te zien in de foyer van de Speeldoos.

Deze expositie is georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie en is vrij te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 19.00 uur. Tijdens vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden.

Kijk ook bij

Kerstconcerten Kerstkoor Boxtel

De Vereniging Kerstkoor Boxtel zal dit jaar twee kerstconcerten verzorgen. U bent van harte welkom …