Home / Algemeen / Expositie ‘’Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend
Patisserie De Rouw
Eveline van de Griend bij Museum Slager (fotograaf Ruud Strobbe)

Expositie ‘’Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend

Tot 7 april is in Museum Slager, Den Bosch, de expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van Eveline van de Griend te zien. De expositie is het sluitstuk van een vijfjarig project en toont voor het eerst de gehele serie van 12 grote olieverfschilderijen op doek en enkele sculpturen. In deze solotentoonstelling stelt Van de Griend actuele vragen ter discussie en worden thema’s als postkolonialisme, culturele verschillen en de onderlinge relaties van de mens belicht.

Eveline van de Griend is een geboren Bossche en resideert in Berlijn, Duitsland. De schilder Hieronymus Bosch heeft een belangrijke rol gespeeld in haar keuze om kunstenaar te worden. Van de Griend groeide op in Nederland, Engeland en Rusland en bracht een groot deel van haar kindertijd door in Afrika. Deze landen en haar vele reizen hebben haar beeldvorming en waarneming van de wereld gevormd.

In de expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ combineert Eveline van de Griend stijlen uit het verleden met de fictie van vandaag. We zien een duidelijke verwijzing naar renaissanceschilders als Hieronymus Bosch, maar ook naar het surrealisme van de 20e eeuw en de hedendaagse pop- en filmcultuur zoals de absurde logica van de films van David Lynch en sciencefiction. Onder de oppervlakte zijn ook de psychoanalytische theorieën van Freud aanwezig. Eveline van de Griend toont wat meestal liever niet gezien wil worden en daarmee treedt zij in de voetsporen van Hieronymus Bosch. Via de verborgen wezens die huizen in onze geest, opent zij deuren. In haar poging om de menselijkheid te vangen, is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

De tentoonstelling loopt tot en met 7 april.

Museum Slager is geopend dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag 13.00 tot 17.00.Adres: Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

‘Bevrijdingsetalage’ van Patisserie de Rouw

Weinig winkeliers in het centrum van Vught hebben tot nu toe gehoor gegeven aan de …