Dissolvendo (2006) Painted bronze

Expositie Rabarama bij Van Loon Galleries

Met trots presenteert Van Loon Galleries een unieke collectie bronzen sculpturen van wereldwijd geroemd kunstenaar Rabarama. De solo-expositie van Rabarama is van 28 november tot en met 20 december te bezoeken in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught. Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Rabarama, artiestennaam van Paola Epifani (Italië, 1969), woont en werkt momenteel in Padua, een stad in Noord-Italië. Al in haar vroege jeugd bleek de kunstenaarsdochter een aangeboren talent te hebben voor het maken van sculpturen. Haar artistieke educatie begon aan de hogeschool voor de kunsten in de Italiaanse stad Treviso. Ze zette haar scholing voort aan de Academie voor Schone Kunsten in Venetië. Ze slaagde met hoge cijfers in 1991, waarna ze direct participeerde in een groot aantal nationale en internationale beeldhouwcompetities. Hierdoor verdiende ze steeds meer bijval van de critici en het publiek.

Rabarama maakt sculpturen en schilderijen van mannen, vrouwen en hybride wezens, vaak in excentrieke poses. Met deze krachtige sculpturen is zij een zoektocht begonnen naar de predestinatie van de mens. De huid van haar onderwerpen is altijd versierd met patronen, symbolen, letters, tekens en andere figuren die een grote verscheidenheid vertonen. Elk beeld wordt na het gieten met de hand gekleurd en op deze wijze van een eigen DNA voorzien. Rabarama wordt gezien als een uiterst hoog getalenteerde allround kunstenaar. Een gestage stroom onderscheidingen, laureaten en officiële erkenningen van over de hele wereld valt haar ten deel.

Openingsweekend
De expositie is geopend vanaf zaterdag 28 november 12.00 uur. De kunstenaar is, onder voorbehoud, zaterdag 28 en zondag 29 november vanaf 14.00 uur aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. De omvang van de galerie biedt de mogelijkheid om veilig en in alle rust van de kunst te genieten, waarbij uiteraard de maatregelen van het RIVM nageleefd worden.

Programma
De solo-expositie van Rabarama wordt tot en met zondag 20 december gehouden bij Van Loon Galleries in de gloednieuwe galerie aan de Heuvel 4 in het centrum van Vught. De expositie is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …