Expositie ‘Portretten in beweging’

Zaterdag 25 november exposeert Jelmer Wijma zijn nieuwste schilderijen in de Lambertuskerk aan de Helvoirtseweg 5 in Vught.

Deze bijzondere eendaagse expositie is de afsluiting van een jaar lang experimenteren met het schilderen van portretten. Geen statisch portret, maar een portret in een kenmerkende houding of beweging. Jelmer is tot nu toe bekend om zijn zeer realistische schilderijen van objecten. Ook deze portretten zijn weer realistisch, maar niet fotorealistisch; hij wil de losse penseeltoets en de arbeid ook laten zien. Twaalf mensen heeft hij bereid gevonden om model te staan en de meesten zullen het werk zaterdag pas voor het eerst zien! Zij worden in de gelegenheid gesteld om een uur vóór aanvang het resultaat te bekijken.

Programma
Het programma ziet er dan als volgt uit: 12.00 uur: besloten opening voor de geportretteerden, met hun familie en kennissen, door Marie-Antoinette Aarts. Van 13.00 tot 18.00 uur: expositie geopend voor publiek. Tijdens deze expositie wordt doorlopend een film vertoond over de totstandkoming van de portretten. Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje en drankje het werk en de film te zien. Voor verdere informatie www.atelierjelmerwijma.nl.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …