13 Tough Trees, 120 x 80, schilderij Patrice Vermeer

Expositie Patrice Vermeer in de Speeldoos

In de Speeldoos is tot 10 februari een expositie te zien van werk van de Vughtse kunstenares Patrice Vermeer. De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-20.00 uur; tijdens vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden.

De natuur is haar grootste inspiratiebron. De olieverfschilderijen van Patrice tonen geabstraheerde landschappen. Vele foto’s die zij onderweg maakt tijdens haar wandelingen dichtbij huis, maar ook ver weg, dienen als basis voor haar schilderijen. Fragmenten uit deze foto’s worden getransformeerd tot nieuwe beelden. Abstracte schilderijen zijn het resultaat. Patrice werkt graag met olieverf om daarmee structuren en texturen te creëren.

Funs
Daarnaast schildert Patrice ook ‘Funs’, vrolijke en kleurrijke kunstwerkjes in acrylverf. Hierbij gebruikt zij vaak de techniek van het sjabloneren. Deze sjablonen zijn eigen ontwerpen, gesneden uit plastic, zodat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden in diverse combinaties. Zo ontstaat steeds nieuw werk. Voor ‘Funs’ worden schilderdoekjes, paneeltjes en kleine houten blokjes als ondergrond gebruikt. Deze vrolijke kunstwerkjes laten een andere kant zien van Patrice Vermeer. Meer over het werk van Patrice Vermeer kunt u zien op www.patricevermeer.nl. Deze expositie is georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …