Expositie over de gijzelaars van Sint-Michielsgestel en Haaren verlengd

“Broederlijk zaten ze tijdens de oorlog bijeen in Sint-Michielsgestel, de bestuurders en intellectuelen van Nederland. Ze hadden het er goed, prettig zelfs, alleen konden ze ieder moment als gijzelaar worden geëxecuteerd.” (Uit: Andere Tijden, tv)

Wat doet gijzeling en leven in onvrijheid met een mens? Van 1942 tot 1944 verbleven, gedwongen door de Duitsers, honderden Nederlandse mannen in het kleinseminarie Beekvliet te Sint-Michielsgestel. Acht ervan werden daadwerkelijk geëxecuteerd. In de expositie ervaren de bezoekers het dagelijks leven van een gegijzelde, inclusief de voortdurende dreiging en angst. Voor de expositieperiode was een cultureel én een educatief programma samengesteld. Door corona bleek uitvoering van het educatieve scholenprogramma niet mogelijk. Om die reden is de expositie verlengd tot 31 december 2020. Voor openingstijden en reserveringsmogelijkheden: www.gijzelaarskampbeekvliet.nl.

De expositie is te zien in de Beekvlietboerderij, naast Rijksmonument Beekvliet, Seminarielaan 3, 5271 SG Sint-Michielsgestel. Verdere informatie: www.gijzelaarskampbeekvliet.nl. Aanmelding en vragen: info@gijzelaarskampbeekvliet.nl of telefoon 06-42620685.

Kijk ook bij

Nieuw in Vught: Clubkadercoach

MOVE Vught en Zwaluw V.F.C. gaan komend jaar samenwerken op het gebied van clubkadercoaching. MOVE …