Expositie ‘Op weg naar Pasen’ van Hannelieke van de Beek

Tot en met 9 april is in de Lambertuskerk de expositie ‘Op weg naar Pasen’ te zien; prachtige kunstwerken die passen bij de Lijdenstijd en de Opstanding. De expositie is te bezoeken op woensdagen tijdens de open kerk van 10.00 tot 12.00 uur en op zondagen na de kerkdienst.

Zondagmiddag 19 maart, van 14.00-16.00 uur, is de expositie ook open en is de kunstenares aanwezig. Op zondagmiddag 2 april aan het begin van de stille week voor Pasen zal Hannelieke vol enthousiasme vertellen over het ontstaan en de betekenis van haar werk. Deze lezing begint om 15.00 uur en is ook opgenomen in het programma van de Vughtse Culturele Week.

Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding ‘monumentale textiel’ aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982). De kunstwerken verhalen in beelden van haar levensweg. Inspiratie vindt zij in haar verwondering over de wereld, dichtbij en ver weg. In natuur, landschap en de ontmoeting met mensen ervaart zij tegelijkertijd het mysterie van de bijbel. Thema’s zijn verhalen rond Schepping, Kerst, Lijdenstijd, Opstanding, Pinksteren, gedachtenis van de overledenen. En ook levenservaringen zoals gebrokenheid, verdriet, troost, heling, uitzicht en hoop zijn voelbaar en doorleefd. Voor haar is alles materiaal: textiel, natuurlijke ‘vindsels’, hout, lood, glas en steen. De beelden ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder- en borduurwerk. Meer informatie. Website kunstenaar: hanneliekevandebeek.exto.nl

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …