Hans Meerman, riviergezicht 1000x675

Expositie Nawinteren in Stroomhuis Neerijnen

Thea Hennevelt | Anni Balk | Hans Meerman
Tekeningen | schilderijen | beelden

Thea Hennevelt, Anni Balk en Hans Meerman exposeren t/m 22 maart met tekeningen, schilderijen en beelden in het Stroomhuis in Neerijnen. De liefde voor de natuur is de rode draad in het werk van deze kunstenaars.

Thea Hennevelt, Favo Willow Siberisch krijt op papier 275 x 357 mm

Het werk van Thea Hennevelt kenmerkt zich door kracht en passie. Haar liefde voor de natuur spat van papier en doek. Wilgen hebben haar voorkeur, omdat deze boom symbool staat voor kunstzinnige inspiratie, dromen en magie. Al eeuwen inspireert deze boom daardoor kunstenaars en musici. Thea is veelzijdig in stijlen en materiaalgebruik. Het liefst werkt ze met verschillende materialen door elkaar om zo tot een vrijere expressie te komen. Haar credo is ‘Creativiteit is Levenskracht in zijn puurste vorm. De krachtigste muze is ons eigen innerlijke kind’.

Creativiteit is altijd een rode draad in het leven van Anni Balk geweest. Onafgebroken heeft zij de behoefte haar ideeën te uiten en iets nieuws te proberen. Vanaf 2000 besloot zij zich volledig te richten op dat wat haar altijd al inspireerde: tekenen, schilderen, figuratief werken met klei en vooral beeldhouwen. Ze creëert beelden met een eigen kenmerkende vorm en uitstraling door met drie dimensies te spelen. Zowel figuratief als abstract. De materialen waarmee zij werkt, variëren van marmer tot speksteen, van klei tot was, van brons tot steenmortel en van keramiek tot albast.

Hans Meerman maakt tekeningen en aquarellen en doceerde in Rijswijk, Kampen en Zwolle. De afgelopen jaren is het rivierlandschap tussen zijn woonplaats Kampen en Zwolle voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie geworden. Waar natuur zijn meest populaire thema is, is grafiet zijn meest favoriete materiaal. De dialoog met de natuur is voor hem essentieel in zijn werk. Daarom tekent hij direct naar de waarneming. Wanneer je goed kijkt is een landschap nooit hetzelfde. Het is voorjaar of nazomer, vroege ochtend of namiddag. Het licht verandert met het klimmen en dalen van de zon. Steeds zijn er andere details die om aandacht vragen. Hans is een uitgesproken tekenaar. Hij is van mening dat de kracht van een tekening bepaald wordt door het expressieve handschrift van de kunstenaar.

Het Stroomhuis in Neerijnen organiseert jaarlijks meer dan 100 activiteiten op het gebied van kunst en cultuur en ligt midden in het schitterende Geldersch Landschap, een aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers.

U vindt het Stroomhuis aan de Pallandtweg 1 in Neerijnen. Geopend van donderdag t/m zondag 11.00-16.00 uur. Op zondag 15 maart tot 17.00 uur.

Kijk ook bij

Twee nieuwe exposities in Museum Slager

Vanaf 12 december zijn in Museum Slager twee nieuwe exposities te zien: ‘Fotografie met een …