Expositie Marta Jedrysko bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries exposeert schilderijen van Marta Jedrysko. De nieuwe kunstwerken van Marta Jedrysko zijn te zien van zaterdag 4 maart tot en met zondag 16 april in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Als Marta Jedrysko aan een doek begint, weet ze in haar hoofd al hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Iedere penseelstreek wordt bedachtzaam op het doek gezet en niets wordt aan het toeval overgelaten. Haar werkwijze is anders dan je waarschijnlijk in eerste instantie als kijker vermoedt. Marta Jedrysko is in haar meest recente werk op zoek naar harmonie en balans. Ze zegt daar zelf over: “Als ik met een schilderij bezig ben, werk ik door totdat ik van het werk ga houden, totdat ik er verliefd op word.” Inspiratiebron voor de serie werken die nu te zien zijn, is de muziek, in het bijzonder de Vier Jaargetijden, de beroemde 18e-eeuwse vioolconcerten gecomponeerd door Antonio Vivaldi. De virtuoze uitvoering door Nigel Kennedy klinkt door in haar schilderijen.

40-jarig jubileum
In 1983 studeerde Marta Jedrysko af aan de kunstacademie in Krakow. Sindsdien loopt het schilderen als een rode draad door haar leven. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen ter ere van haar 40-jarig jubileum. Met haar meest recente werk keert ze als het ware terug naar haar jonge jaren als kunstenaar. Niet letterlijk, maar losjes refereert ze aan haar vroege werk. Tegelijkertijd onderzoekt Marta Jedrysko nieuwe wegen in dit werk. Kenmerkend voor haar meest recente werk is het gebruik van olieverf en houtskool, aangebracht in dikke penseelstreken. Een prachtige serie schilderijen en een nieuwe stap in haar carrière zijn het resultaat.

Programma expositie
De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 5 maart vanaf 14.00 uur. Hierbij is de kunstenaar aanwezig in de galerie, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. Openingstijden galerie: woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur of op afspraak. Van Loon Galleries, Heuvel 4, 5261 EE Vught, www.vanloongalleries.com. Iedereen is van harte welkom.

Kijk ook bij

Verrassende winnaars op grootste degen-schermtoernooi van Nederland

Afgelopen weekend werd in Rosmalen de tweede editie gehouden van wat nu al is uitgegroeid …