Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is te zien tot en met zondag 26 februari in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Kleurrijke schilderijen die gebaseerd zijn op het terugkerende spel van de seizoenen, de organismen en de kleurenpracht van de natuur. Het is de perfecte omschrijving van de kunst van Joris van Spaendonck.

Joris van Spaendonck (Nederland, 1967)
De dagelijkse stevige wandelingen in de natuur zijn voor Joris van Spaendonck inspirerend. De natuur met zijn bomen, takken, bloemen, mossen en schors is een houvast voor zijn werk. Het steeds terugkerende spel van de seizoenen, de organismen die de mooiste structuren op boomschors of mosgrond maken, de kleurenpracht op een herfstblad of juist de ontluikende frisse kleurschakering in het voorjaar. Dat zijn elementen uit de natuur die Joris enorm blijven fascineren.

Tijdens een wandeling met zijn hond laat Joris zich inspireren door de schoonheid van de natuur. Deze indrukken neemt hij in zijn hoofd mee naar zijn atelier en daar maakt hij van deze componenten zijn eigenzinnige vertaling. Joris van Spaendonck wil zijn werken intenser schilderen dan de eigenlijke werkelijkheid. Vervolgens stuurt hij indien nodig bij als hij experimenteert met zijn vele verschillende materialen en verfsoorten als die zich met elkaar mengen. De kunstenaar creëert zijn eigen geheel. Hij wil de mensen die zijn schilderijen bekijken dan ook graag uitnodigen om heel dicht op zijn werk te kruipen en zijn, haast natuurlijke, organismen te ontdekken in plassen verf en in diepe doortekening van zijn takken en flora. Zo ontdek je dat ‘verf an sich,’ het hoofdthema is in het werk van Joris van Spaendonck.

Programma
De expositie vindt plaats tot en met zondag 26 februari bij Van Loon Galleries. De expositie is vrij toegankelijk. Breng een bezoek en laat u inspireren door de kleurrijke schilderijen van Joris van Spaendonck. Openingstijden (op afspraak): woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …