Arawak Teatro, © Harmen Meinsma

Expositie Harmen Meinsma in Verkadefabriek

Fotograaf Harmen Meinsma exposeert in de Verkadefabriek. Er zijn twee fotoseries van zijn hand te zien; kleurrijke nachtvlinders in de serie POSE! en jonge acteurs met uitbundige kostuums in de serie Arawak Teatro. De expositie is nu te zien.

“Een foto ontstaat bij mij vaak uit bewondering voor de persoon die ik fotografeer. Er is een wederzijds vertrouwen en daaruit ontstaat een krachtige onbevreesdheid die ik heel inspirerend vind.’”– Harmen Meinsma

POSE!
Het clubleven staat er niet goed op in tijden van pandemie. Maar Harmen Meinsma wilde laten zien dat clubs veel meer zijn dan een besmettingshaard en legde tijdens de eerste lockdown kleurrijke nachtvlinders vast die experimenteren met extravagante outfits en nieuwe identiteiten. Trots en zelfbewust bewegen deze jongeren zich door het nachtleven van zijn woonplaats Rotterdam. Maar wat doe je als juist de plek waar je je vrij voelt, dicht gaat? In een studio met stylisten gaf Meinsma de jongeren ruimte om weer te stralen. Hij liet daarbij de context van de nachtclub bewust achterwege en richtte zich uitsluitend op de personen zelf. Het resultaat is de serie POSE!.

Arawak Teatro
Geïnspireerd door de mensen die Meinsma in het dagelijks leven tegenkomt, ontstond ook zijn meest recente fotoserie, Arawak Teatro. Via een contact op Curaçao leerde Meinsma Franklin Salgado kennen. Salgado is de oprichter van verschillende culturele manifestaties op het eiland, waaronder ook de formatie van vijf jonge acteurs in het theatergezelschap Arawak Teatro. Gekleed in uitbundige kostuums geven de jongeren street performances op de meer toeristische plekken van het eiland.

Harmen Meinsma (1991) studeerde in 2017 af aan de Willem de Kooning Academie met als specialisatie beeldende kunst en fotografie. Sindsdien werkt hij aan kleurrijke projecten die hij maakt op eigen initiatief en in opdracht. Zijn werk is onder andere tentoongesteld in New York tijdens Photoville en in de Kunsthal Rotterdam. Daarnaast is zijn werk gepubliceerd in bladen zoals &C, FD Persoonlijk, NRC, Vogue NL, de Volkskrant en Volkskrant Magazine.

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …