(© Franciscus & Franciscus)

Expositie Franciscus & Franciscus in de Verkadefabriek

Franciscus & Franciscus zijn de gebundelde krachten van de kunstenaar F. Franciscus en grafisch ontwerper en stylist Rienus Gündel Franciscus. Hun werk is eerder te zien geweest in België, Frankrijk, Rusland, Duitsland, de Verenigde Staten en op Curaçao. In de Verkadefabriek zijn vrije fotografische portretten te zien waarbij ze zich laten leiden door hun liefde voor klassieke Vlaamse en mediterrane schilderkunst.

Franciscus & Franciscus verwierven faam met hun fotografische portrettenserie After Memling. Ze ‘schilderen’ met fotografie, geïnspireerd door de Vlaamse meester Hans Memling. Ze combineren zo het digitale medium met klassieke portretkunst. Dit levert, mede door de puntgave detaillering, surrealistisch aandoende beelden op die een nostalgische sfeer uitademen. Op Curaçao, waar ze in 2015 in opdracht van het Mondriaan Fonds vier maanden werkten, ontstond een serie portretten van karakteristieke Curaçaoërs in dezelfde sfeer maar met een Caraïbische lichtval en kleurstelling.

Pelgrimage
Voor de serie Pelgrimage sloegen Franciscus & Franciscus een nieuwe weg in. Ze werden geïnspireerd door de monniken die geschilderd werden door onder andere Zurbarán, Rembrandt en El Greco. Met hedendaagse styling veranderen de modellen van Franciscus & Franciscus in tijdloze reizigers, kruisvaarders, vluchtelingen en stadsnomaden.

After Memling/Pelgrimage is vanaf woensdag 5 oktober te zien in de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, ‘s-Hertogenbosch.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …