(Foto: Chris Veen)

Expositie Fotogroep Vught

Met enige trots kondigt Fotogroep Vught de 23e expositie aan, die evenals de afgelopen 4 jaar, gehouden zal worden in DePetrus in het centrum van Vught. De foto’s zijn van 16 t/m 29 maart te zien tijdens de openingstijden van DePetrus.

Het werk dat de leden van de groep laten zien, is net als de leden zeer divers. Wim van der Gun: “Dit is geheel in overeenstemming met de visie die wij als vereniging hebben. Wij gaan er niet vanuit dat we ons zouden moeten conformeren aan een gemeenschappelijke visie op ons medium, maar hechten aan het samen ontwikkelen van ieders persoonlijke kijk op de fotografie.”

Wat is er te zien?
Wat valt er dan zoal te zien op deze tentoonstelling? Renée Hooymans houdt zich de laatste tijd bezig met het werken vanuit een concept. Een voorbeeld hiervan is het begrip crisis. Zij vertaalt dit concept in beelden waarbij de gekozen beelden met behulp van Photoshop worden gecomponeerd tot een nieuw geheel. Rob van Dijk verbouwt camera’s zodat ze gevoelig worden voor zowel licht als temperatuur. De weersomstandigheden bepalen niet alleen de sfeer, maar ook het kleurenpalet waarmee gefotografeerd kan worden. Met de door Rob gebouwde camera’s maakt hij architectuur- en landschapsfoto’s. Chris Veen en Hermen Pen maken o.a. verstilde landschapsfoto’s die de schoonheid van het licht van de vroege morgen treffend in beeld brengen. Wim van der Gun houdt zich op dit moment bezig met dubbele belichtingen. Hij werkt aan een serie waarin mensen gefotografeerd zijn op het moment dat ze de straat oversteken. Peter van de Wiel richt zich voornamelijk op landschaps- en straatfotografie.
De fotografen stellen het zeer op prijs om hunwerk aan de bezoekers toe te lichten. Ze doen hun best om tijdens de expositiedagen zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Dit lukt het beste in de weekends. Voor vragen over een eventueel lidmaatschap kunt u terecht bij Chris Veen. Mailadres: foto.veen@gmail.com.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …