Expositie ‘Bloemen voor Maria’ in Sint-Jan

Van dinsdag 2 tot en met maandag 29 mei is in de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch de expositie ‘Bloemen voor Maria’ te bezichtigen. Keramiekcursisten van Huis73 hebben de afgelopen periode binnen het thema ‘Bloemen voor Maria’ vazen gemaakt die de gehele maand mei de Mariakapel sieren.

Vaas gemaakt door Eugenie van der Linden

De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op dinsdag 2 juni om 17.00 uur. Bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om, geheel in de traditie van de meimaand, bloemen mee te nemen om de geëxposeerde vazen mee te vullen. Het meenemen van bloemen kan vanaf het openingsmoment gedurende de gehele expositieperiode. De meegenomen bloemen mogen achtergelaten worden bij de ingang van de Mariakapel, waarna de bloemenvrouwen van de Sint-Jan deze in de vazen zullen plaatsen.
De expositie ‘Bloemen voor Maria is van 2 tot en met 29 mei 2023 te zien in de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal, Torenstraat 16 in ’s-Hertogenbosch. Geopend op maandag t/m zaterdag van 8.00 –17.00 uur en op zondag van 09.00 – 17.00 uur. Gratis toegang!

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …