Expositie bij Van Loon Galleries

De nieuwe duo-expositie met het werk van Netty van Osch en Carina Wagenaar is van 10 oktober tot en met 22 november te zien bij Van Loon Galleries aan de Heuvel in het centrum van Vught. Speelse, vaak kleine, mensfiguren die zowel aantrekkelijk als afstotend zijn voor de kijker. Zo kunnen de sculpturen van Netty van Osch omschreven worden. Naast het werk van Van Osch, introduceert Van Loon tijdens deze duo-expositie een nieuwe kunstenaar van de galerie: Carina Wagenaar.

Fallen down (2020), Netty van Osch. Ceramics, mixed media

Netty van Osch
De mensfiguren van Netty van Osch (1962) zijn aan de ene kant keramische portretten met lichaampjes van textiel die aantrekkelijk zijn voor de kijker aangezien deze aaibaar, klein en vertederend zijn. Aan de andere kant stoten de werken af, doordat de portretten ook juist boosheid of wreedheid laten zien. Door deze ontregelende combinatie van snoezigheid, humor en grimmig venijn in haar werk probeert ze de vooringenomenheden van de toeschouwer te doorbreken en ruimte te scheppen voor haar verhaal. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit foto’s. Wanneer een beeld haar aanspreekt, gaat ze vervolgens aan de slag met een schets die uiteindelijk resulteert in een fysiek werk. Wie meent haar werk terloops te kunnen bekijken en beoordelen, mist de essentie. Nieuwsgierigheid wordt beloond door inkijkjes in een rijke binnenwereld.

Let’s Focus (2016), Carina Wagenaar. Mixed media

Carina Wagenaar
In deze kennismakingsexpositie stelt Van Loon u voor aan kunstenaar Carina Wagenaar (1969). Wagenaar studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar levensgrote medaillons zijn intrigerende muurobjecten. Deze unieke crossovers van kunst, mode en design zijn geïnspireerd op cameo’s, kleine medaillons, kant, relikwieën en verhalende symboliek. Uitingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in de wereld worden in deze grote medaillonkunstwerken vertaald. De kunstwerken zijn opgebouwd uit allerlei bekende en minder bekende objecten. Verhalen vertellen, nieuwe werelden creëren en mensen verwonderen is iets wat ze graag doet. Haar werk wordt internationaal zeer gewaardeerd en is de afgelopen jaren te zien geweest in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai en op verschillende plekken in Nederland.

Officiële opening
De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 11 oktober vanaf 14.00 uur. Hierbij zijn beide kunstenaars aanwezig, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken. De grootte van de galerie biedt de mogelijkheid om veilig en in alle rust van de kunst te kunnen genieten, waarbij uiteraard de maatregelen van het RIVM nageleefd worden.

Programma
De expositie is gratis en voor iedereen toegankelijk. Breng een bezoek en laat u inspireren door de speelse sculpturen van Netty van Osch en de gedetailleerde medaillons van Carina Wagenaar. Openingstijden: Woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …