Expositie Angelique Kleijne in Lambertuskerk Vught

Angelique Kleijne exposeert van zondag 11 september (Open Monumentendag) tot en met 30 oktober. Angelique is aanwezig op 11 september van 12.00 tot 17.00 uur, op woensdag 28 september en woensdag 19 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Op vrijdag 28 oktober geeft zij een presentatie tijdens Eten & Kunst in de kerk. Kijk voor meer informatie op www.angeliquekleijne.nl en www.lambertuskerkvught.nl/kunst-in-de-kerk#angelique.

Het begrip ‘eenzaamheid’ heeft in het Engels twee betekenissen: solitude en loneliness. Neurowetenschapper John Caciappo zei het zo: “The word ‘solitude’ expresses the glory of being alone whereas the word ‘loneliness’ expresses the pain of being alone” (bron: Marjan Slob – De lege hemel; over eenzaamheid).
De laatste jaren wordt er veel nadruk op dat laatste begrip gelegd. Maar je kunt je ook thuis voelen in het eerste idee. Om tot creativiteit te komen bijvoorbeeld, of tot bezinning, rust, overdenking, inzicht. En solitude hoeft verbinding niet in de weg te staan. Misschien zijn ze zelfs een voorwaarde voor elkaar. Wat niet wil zeggen dat loneliness er niet is, maar de nadruk daarop voelt onvolledig.

Grafisch vormgever
Angelique Kleijne begon in 2007 als zelfstandig grafisch vormgever. Sindsdien vangt zij verhalen in beeldtaal en transformeert ze ideeën naar fysieke ontwerpen, meestal van papier. In de loop van de tijd is zij ook ambachtelijk gaan werken, eerst op een litho- en later op een etspers, met name voor linosneden. Later volgden sjabloondruk en uitsneden uit papier. Voor deze expositie toont zij een greep uit haar werk van de afgelopen jaren, ontstaan uit en verhalend over solitude én verbinding.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …