Expositie afgestudeerde kunstenaars Fontys Hogeschool

Van 2 t/m 12 augustus is bij Muzerije, in samenwerking met Theaterfestival Boulevard, een expositie met de werken van kunstenaars Janneke Verhoeven, Rob Smulders, Jolijn van den Heuvel, Marinus Dekkers en Matthias Gigengack te zien. Zij zijn allen pas afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming en ArtCoDe in Tilburg (Fontys).

De expositie bevat heel divers werk. Zo is in de film Kessete Goes For President van Janneke Verhoeven te zien hoe Kessete strijdt tegen de IND om zijn geliefde over te laten komen naar Nederland. Door deze slopende situatie kan Kessete zijn vrouw al meer dan 4 jaar niet in zijn armen sluiten. Voelen wij ons als mensen nog medemenselijk? Het is wel je buurman!

Rob Smulders exposeert enkele schilderijen die een resultaat zijn van een installatie met een vast concept dat zich uit in kleuren en patronen. Het werk van Jolijn van den Heuvel gaat om het opnieuw ‘laden’ van bestaande objecten en situaties met betekenis en gevoel, zodat deze opnieuw spreken. Om daarin het persoonlijke op een universele manier te laten communiceren. Het ruimtelijke werk Vleesmammoet van Marinus Dekkers komt voort uit het overkoepelende thema waarin hij werkt: evolutie.

Matthias Gigengack onderzoekt in zijn beeldende werk de verhouding tussen mens en technologie. Macht, gelijkheid en verschil worden in zijn (afstudeer)werk samengebracht. Hij hanteert beide werelden en creëert een nieuwe dialoog waarbinnen meerdere disciplines met elkaar botsen en samenwerken.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de expositie te komen bekijken bij Muzerije, Hinthamerstraat 74 in ’s-Hertogenbosch. Muzerije is gedurende de hele periode geopend van 8.30 – 22.30 uur. De entree is gratis.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …