Expeditie ‘Werk als medicijn’: ontdekkingsreis over de waarde van werk voor mensen met psychische kwetsbaarheid

Wandeling boordevol informatie & inspiratie op Zorgpark Voorburg

Van 25 mei tot en met 4 juni kun je op ontdekkingsreis op Zorgpark Voorburg! Met behulp van een routekaart wandel je langs verschillende plekken op het park en ontdek je meer over de waarde van werk, de huidige arbeidsmarkt en de ondersteuningsmogelijkheden om werk te vinden of je baan te behouden, als je kampt met psychische klachten.

Werk is een goed medicijn, dat geldt voor iedereen, óók voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. In veel gevallen helpt werk bij het herstel, zo is de ervaring van onderzoeken, professionals en van mensen met psychische klachten zelf! Om het belang van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid te benadrukken en bewustwording te creëren bij medewerkers en samenwerkingspartners van Reinier van Arkel en het UWV, organiseert Reinier van Arkel de expeditie ‘Werk als medicijn’.

Met de routekaart zelf op pad
De routekaart brengt je naar verschillende plekken op het zorgpark, waar je informatie ontvangt, vragen beantwoordt, opdrachten uitvoert of via QR-codes filmpjes kunt bekijken. Vanzelfsprekend allemaal gerelateerd aan werk! Er zijn veel opdrachten, die heel afwisselend zijn. Van het uitkiezen van een sollicitatie-outfit tot informatie voor werkgevers over het samenwerken met mensen die lange tijd geen werkervaring hebben opgedaan. Als deelnemer aan de expeditie bepaal je zelf welke informatie of opdracht bij je past om zo je eigen wandeling samen te stellen. Je kunt de route zelf, zonder begeleiding, volgen op een tijdstip dat je zelf kiest. Op de route vind je ook ‘happy stones’; vrolijk beschilderde steentjes die je kunt oprapen en op een ander punt op de route, dat je aanspreekt, weer achterlaat.

Feestelijke opening
De expeditie wordt feestelijk geopend op dinsdag 25 mei om 14.00 uur in aanwezigheid van wethouder Toine van de Ven, Rian Lukassen manager UWV en Tom van Mierlo, raad van bestuur Reinier van Arkel. Sylvia IJpelaar zal als ‘gids’ de opening van de expeditie leiden. Wil je hierbij aanwezig zijn en de ontdekkingsreis samen verkennen? Meld je aan via expeditiewerk@reiniervanarkel.nl

Wil jij op expeditie?
Je kunt dagelijks zelf op expeditie in de periode van 25 mei t/m 4 juni. De ontdekkingsreis bestaat uit een wandeling van ongeveer 1,5 kilometer. Hoelang je er over doet, bepaal je zelf aan de hand van de duur die je wilt stilstaan bij de informatie en opdrachten die je tijdens de ontdekkingsreis tegenkomt. De route is ook toegankelijk voor mindervalide deelnemers. Startpunt van de expeditie is ‘Onder de Watertoren’, Watertorenlaan 11 in Vught.
Deelname is simpel, download en print de routekaart op www.reiniervanarkel.nl/expeditiewerk, of haal een exemplaar bij de receptie van Reinier van Arkel, de Grab & Go of Ontmoetingscentrum de Stenen Hut. Zorg dat je een smartphone bij je hebt om zo eenvoudig de filmpjes die je onderweg tegenkomt te kunnen activeren.

Adressen en openingstijden
Receptie Reinier van Arkel: Parklaan 8, 5261 LR Vught, dagelijks geopend. Grab & Go en Ontmoetingscentrum Stenen Hut: Watertoren 11, 5261 LW Vught. Beide op werkdagen in de ochtenduren geopend.

Kijk ook bij

Concert in Sint-Catharinakerk op 13 juli

Het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble (HVE) geeft op woensdag 13 juli om 21.00 uur een concert …