Etalage-expositie Marion Janssen-Quaadvliet en haar leerlingen

Marion Janssen-Quaadvliet (Bossche en Oeteldonkse schilderijen en emblemen) houdt samen met haar leerlingen (tekeningen) een etalage-expositie in de Vughterstraat 160-162 in ’s-Hertogenbosch.

Marion geeft al vele jaren met veel enthousiasme les in Vught aan Vughtse en Bossche kinderen en vindt het belangrijk dat kinderen hun tekeningen en schilderijen kunnen exposeren. Het is geweldig om kinderen een podium te bieden en die trotse gezichtjes te zien. In het verleden hebben de leerlingen van Marion o.a. geëxposeerd bij de Vughtse bibliotheek, het gemeentehuis en de Lambertuskerk (voorjaar 2023) en het Bossche VVV-kantoor. De kinderen uit ‘s-Hertogenbosch en Vught kunnen zich sinds een aantal jaren ook voor een of meerdere lessen laagdrempelig aanmelden via Sjors Creatief, een initiatief van de gemeenten.

Marion exposeert regelmatig o.a. bij het Theater aan de Parade, het Bossche VVV-kantoor, het Oeteldonkse Gemintemuzejum (heeft ook een schilderij aangekocht voor hun vaste collectie) en ook via en bij Galerie KuBra, de Brabantse Kunstenaars in Rosmalen. Van zes Oeteldonk-schilderijen zijn carnavalsemblemen te koop en tijdens corona heeft Marion Bossche en Vughtse mondkapjes laten maken van haar schilderijen. De meeste mensen kennen haar Bossche en Oeteldonkse schilderijen, maar Marion heeft ook series geschilderd van portretten, danseressen, geisha’s, diverse andere steden, (bloemachtige) abstracte schilderijen en aquarellen. Tevens schildert zij in opdracht, bijvoorbeeld portretten of een vriendengroep of familie voor hun geliefde gebouw of geliefde terras. Zie ook  www.marionquaadvliet.nl.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …