Esschenaren blijven werken aan toekomstplan

Met de herindeling bij de gemeente Boxtel in het vooruitzicht heeft de Essche bevolking het heft in handen genomen door te werken aan een toekomstplan. Een aantal enthousiaste dorpelingen heeft zich verenigd in het Platform Esch Perspectief (PEP) en wil daarmee de spreekbuis zijn van en voor het dorp.

Na de drukbezochte avond in januari 2019 is er de afgelopen maanden hard gewerkt door een groot aantal Esschenaren. In november 2018 werd al informatie opgehaald. Bij de vervolgbijeenkomst in januari is een actieplan gemaakt. Vervolgens gingen 4 werkgroepen, waarin Esch ruim vertegenwoordigd werd, aan de slag om de thema’s verkeer, wonen en leefomgeving, zorg en welzijn en het verenigingsleven verder uit te werken. Nu is het tijd voor een tussenstand.

Presentatie
Tijdens een avond van en voor alle Esschenaren, zullen de werkgroepen in dorpshuis De Es presenteren waarmee zij bezig zijn geweest. Er is ruimte voor een open gesprek waarbij een aantal zaken wordt getoetst. PEP kondigt de volgende vragen aan: Zijn we goed op pad? Is dit wat we willen voor Esch? Vergeten we iets? Kun je hier achter staan? Met als terugkerend motto ‘Esch, de glimlach van Brabant met voorzieningen voor jong en oud!’ hoopt PEP woensdagavond 26 juni van 20.00 tot 22.00 uur opnieuw op een drukbezochte avond. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar in dorpshuis De Es. Meer informatie is te vinden op de website www.eschperspectief.nl.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …