‘Esch kookt’ gaat derde seizoen in

Op zaterdag 17 juni gaat ‘Esch Kookt’ voor het derde jaar van start. Het eerste jaar was dit evenement al een succes. In het tweede jaar kreeg het al meer bekendheid, waardoor het aantal deelnemers flink steeg. Hoopgevend voor dit jaar, want er is ruimte genoeg voor veel meer mensen die houden van lekker koken, een gezellig etentje en een feestje tot slot.

Wat mag je verwachten van Esch Kookt?  Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om mensen in je eigen dorp te leren kennen op een ontspannen manier. Dat doe je door met iemand samen, als koppel een voorgerecht óf een hoofdgerecht óf een nagerecht klaar te maken. Van tevoren krijg je te horen welk van die gerechten jij gaat koken. Maar wat je kookt mag je zelf bepalen. Dat hoeven geen culinaire hoogstandjes te zijn, je kiest gewoon zelf wat jij leuk vindt om klaar te maken. Het gaat tenslotte om de gezelligheid en het samenzijn. Elk gerecht wordt gegeten bij andere mensen en in een ander huis. Je verplaatst je dus tijdens de avond van het ene naar het andere adres. Esch is maar een klein dorp, dus erg ver hoef je nooit te gaan. De vraag vooraf is natuurlijk  ‘Met wie zit ik dadelijk aan tafel?’ of  ‘Waar ga ik dadelijk naartoe?’ Want elk koppel gaat immers na elk gerecht naar een ander adres. Je zit dus echt elke keer met andere mensen rond de tafel. En ‘met wie?’ en ‘waar?’ blijft een verrassing tot vlak vóór elk volgend onderdeel van de maaltijd.

Esch zou Esch niet zijn, als de avond niet wordt afgesloten  met een feestje! Dus na het nagerecht komt iedereen samen voor de afterparty, waar je dan ook al je tafelgenoten weer terugziet.

Aanmelden
Als je wilt weten hoe het precies werkt en hoe je je kunt aanmelden voor dit evenement, kun je het beste even op de website kijken van ‘Esch Kookt’. Ook op Facebook vind je de meest actuele berichten. Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldingsformulier op de website en uiterlijk tot 28 mei.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …