© Creative Archaeology 2019

‘Esch Graaft’ in het weekend van 18 en 19 april

Tijdreis naar het verleden

Op woensdag 12 februari om 20.00 uur is er in de Es een informatieavond over het weekend van 18 en 19 april. Dan graaft Esch putjes op zoek naar ontstaans- en ontwikkelingsverleden.

In Esch is al heel wat gegraven en gevonden. De Romeinse opgravingen begin jaren zestig van de vorige eeuw zijn beroemd. Maar er is ook onontdekte geschiedenis in het dorp. Zaterdag 18 en zondag 19 april graaft Esch putjes op zoek naar ontstaans- en ontwikkelingsverleden. Heemkundekring De Kleine Meijerij organiseert samen met de Universiteit van Amsterdam een archeologisch weekend. Enkele dorpen zoals Best, Liempde en Gemonde zijn Esch al voorgegaan. Zou je wel eens willen weten wat er in jouw achtertuin onder de grond zit? Samen met academische archeologen graven naar je verleden.

Hoe het in zijn werk gaat en hoe je kunt meedoen?
Ga woensdag 12 februari om 20.00 uur naar De Es. Reserveer alvast bovenstaande data en schrijf je in via Eschgraaft@gmail.com. Via heemkundekring ‘De Kleine Meierij’ (www.dekleinemeijerij.nl) blijf je op de hoogte. Voor algemene informatie over het project: www.gemeenschapsarcheologie.nl. Heb je vragen: theo.v.dooren@gmail.com of telefonisch 06-15131107.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …