Foto: RV De Hertog

Ertveld Experience bij roeivereniging in Den Bosch

De Bossche roeivereniging De Hertog houdt op zondag 8 september voor het eerst de Ertveld Experience. Deze wedstrijd bestaat uit een achtervolgingsrace van 3,5 kilometer en een sprint van 250 meter.

De Ertveld Experience is de opvolger van de Dommelregatta, de wedstrijd tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch die in 2018 voor het laatst werd gehouden. “De belangstelling voor de Dommelregatta liep wat terug en het Vughtereiland was voor veel deelnemers een obstakel”, zegt Liset van Pinxteren, voorzitter van de wedstrijdcommissie bij RV De Hertog. “We willen nu het Bossche roeiwater van de andere kant laten zien; de Dieze en de Ertveldplas.”

De Ertveld Experience begint op zondag 8 september om 11.00 uur voor de sluis in Engelen bij de Maas. Ruim dertig boten hebben zich tot nu toe ingeschreven. De achtervolgingsrace van 3,5 kilometer gaat stroomopwaarts over de Dieze en de Ertveldplas tot de finish bij de Trierbrug. Boten starten een voor een.

Na die wedstrijd krijgen de roeiers een korte adempauze. Dan volgt de sprint over 250 meter. Bij deze sprint roeien twee gelijkwaardige boten tegen elkaar, dit heet boord aan boord. “Publiek kan het beste vanaf de kade bij de Brabanthallen de wedstrijd bekijken”, zegt Van Pinxteren. “En voor de achtervolgingswedstrijd kunnen mensen onder meer kijken vanaf de kade in Engelen.”

Roeivereniging De Hertog houdt op zondag 22 september open huis. De deuren zijn dan geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Adres: Citadellaan 28 in Den Bosch. Bezoekers kunnen dan onder meer zelf roeien onder begeleiding van leden van RV De Hertog. Ook kunnen mensen het clubhuis bezoeken en zijn er activiteiten voor kinderen.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …