Midden: Babs van Geel, initiator van Met je hart

Erkenning voor Met je hart-vrijwilligers met Appeltje van Oranje

Stichting Met je hart is dit jaar een van de drie initiatieven die een Appeltje van Oranje gaat ontvangen op Paleis Noordeinde in Den Haag. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2019 is ‘De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)’. “De prijs is een bijzonder mooie erkenning voor al het werk dat de Met je hart-teams in hun eigen gemeente doen. Állemaal vrijwilligers die met hun hart op de juiste plaats zoveel moois doen voor ouderen die zich eenzaam voelen”, stelt Babs van Geel, initiator van Met je hart. Met je hart is in gemeente ’s-Hertogenbosch, gemeente Vught en 24 andere gemeenten in Nederland heel actief om mooie ontmoetingen te organiseren voor ouderen.

Stichting Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Meer dan 1.000 vrijwilligers zijn in Nederland bezig met het organiseren van duizenden ontmoetingen waarbij ouderen met elkaar en met buurtgenoten in contact komen. “Onze vrijwilligers nodigen hen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden”, vertelt Aimée Romme, coördinator Met je hart Den Bosch-Vught “Wij krijgen ontzettend veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons helpen. Naast de vele vrijwilligers, zijn dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons!”.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren. Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. “Een prachtig bedrag, waarmee wij onze vrijwilligers in den lande gaan bedanken. Juist deze mensen zijn in hun eigen gemeente opgestaan, hebben een team gevormd en vele anderen gemobiliseerd om mooie ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren”, stelt Van Geel. “Een groot aantal van die ontmoetingen zijn structureel voor ouderen van wie veel mensen gewoon niet in de gaten hebben dat ze zich eenzaam voelen. Daarvoor zetten wij ons in, met heel ons hart!”

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …