Er is plaats voor muzikanten en tamboers bij Reünieorkest Regiment van Heutsz

Het vrijwillig Reünieorkest Regiment van Heutsz bestaat uit muzikanten die in het verleden hebben gespeeld in een militair orkest en uit muzikanten die het leuk vinden om in zo’n orkest te spelen. Dit alles onder leiding van een professionele dirigent.

Het reünieorkest vormt samen met het exercitiepeloton de ‘Vereniging Traditie Regiment van Heutsz’, en onderhoudt een nauwe samenwerking met het huidige regiment. Zo wordt er sinds kort gerepeteerd in de Van Brederokazerne in Vught. De repetities worden ongeveer 1x per maand gehouden. Kenmerkend voor een reünieorkest zijn de speciale optredens, meestal met een militair karakter en bovendien vaak ‘ergens in het land’. Zo is het orkest een graag geziene gast bij defilés zoals op 4 + 5 mei, herdenkingen, veteranendagen, enz. Het repertoire bestaat uit zowel marsmuziek als gedragen concertmuziek. Het orkest is door de Regimentscommandant van het Regiment van Heutsz, o.a. het 12e Infanteriebataljon Luchtmobiel, erkend als reünieorkest en manifesteert zich dan ook in de uniformen uit de dienstplichtperiode. Het exercitiepeloton oefent samen met het orkest, maar wordt ook ingezet bij herdenkingen, o.a. als erewacht, vlaggenwacht en bij begrafenissen.

Meer informatie?
Ben jij tamboer of bespeel je een blaasinstrument, wil je de draad weer oppakken of zoek je nog een 2e orkest, kijk dan eens op de website www.reunieorkestvanheutsz.nl voor meer informatie. Misschien word je dan net zo enthousiast als de huidige orkestleden! Uiteraard kun je ook geheel vrijblijvend gaan kijken bij een van de oefendagen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Stuur dan eerst even een e-mail naar secretaris@reunieorkestvanheutsz.nl om een afspraak te maken.

Kijk ook bij

Nachtelijke afsluiting tussen kruising Heusdensebaan en Berkel-Enschot

Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A65/N65 in de richting van Tilburg. Hierdoor is …