EngelenTafel: samen kerst vieren mogelijk maken voor iedereen

Gezocht: TafelGids, inspiratie en financiële bijdragen

De EngelenTafel is een warme kerstavond met oprechte aandacht voor mensen die graag samen kerst vieren en voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen, zingeving te vinden voor de kerstdagen en een warme kerst te hebben waar je met een dankbaar gevoel aan terugdenkt.

Het initiatief van Jeannette Saatrube uit Vught is zeven jaar geleden ontstaan toen ze thuis 8 onbekenden uitnodigde om samen kerst te vieren. Vanaf 2017 deelt ze haar verhaal en inspireerde daardoor vele anderen om mee te doen. En met succes! Afgelopen jaar schoven ruim 2000 mensen aan ongeveer 425 tafels door heel Nederland aan. Velen zijn geraakt door het idee om meer om te zien naar anderen en geven op hun eigen manier invulling aan de EngelenTafel.

Hulp gevraagd!
Het grote succes van de EngelenTafel met lokale, regionale en landelijke groei vraagt om meer hulp en steun. Ook zijn er financiële bijdragen en subsidies nodig om de verspreiding van het gedachtengoed te faciliteren. De EngelenTafel zoekt een TafelGids voor Vught en/of omgeving. Je bent dan het aanspreekpunt, zorgt voor bekendheid en zoekt en verbindt gasten en gasttafels. Een mooie rol om het – op de plek waar het startte – uit te bouwen. Dus wil jij, of jouw organisatie, helpen om mensen samen kerst te laten vieren door bijdragen in tijd, geld of iets anders? (info@engelentafel.nl)

Afgelopen kerst vierden 500.000 mensen kerst alleen. De helft daarvan had dat liever samen met anderen gedaan. Daar gaat de EngelenTafel voor: samen kerst vieren voor ieder die dat wil!” Help jij mee? www.EngelenTafel.nl.

Kijk ook bij

Verduurzaming gemeentelijke gebouwen kost miljoenen

Volgens het huidige Bestuursakkoord streeft de gemeente Vught ernaar om een nul-op-de-meter-organisatie te worden. Dat …