Home / Algemeen / ‘EngelenTafel maakt voor mij het verschil met kerst!’
Patisserie De Rouw

‘EngelenTafel maakt voor mij het verschil met kerst!’

“Het idee van de EngelenTafel vind ik geweldig. Nu ben ik op 1e kerstdag niet alleen. De ontmoeting met anderen en samen eten vind ik heel prettig. Ga op deze weg door, ook anderen zullen dit principe mooi vinden. Prachtige ervaring dit samenzijn.” Het was een van de vele reacties over de EngelenTafel van vorig jaar. De voorbereidingen voor kerst van dit jaar zijn in volle gang. We willen bereiken dat zoveel mogelijk mensen deze kerst blij worden gemaakt met een gezellig – én lekker – huiselijk samenzijn.

Een extra bordje op jouw kersttafel!?
Een warme kerstavond met oprechte aandacht voor mensen voor wie samen kerst vieren niet vanzelfsprekend is. En die dat wel willen. Dat is het doel van de EngelenTafel. “Een verrassend leuke manier om op deze wijze samen kerst te vieren. Zowel het gastgezin als de gasten hebben genoten van dit kerstdiner samen. Volgend jaar zeker weer”, schrijft een familie die afgelopen jaar huis en hart openstelde.

Het samen kerst vieren op deze manier heeft verschillende effecten; er worden samen mooie momenten met kerst gemaakt, dat geeft hoop voor de toekomst. Ook leer je nieuwe mensen kennen met ieder hun eigen verhaal, het brengt nieuwe zingeving aan kerst, er worden levensverhalen gedeeld, lekker gegeten en gelachen. Alles mag er zijn.
“Om mensen met elkaar te verbinden en wat te kunnen betekenen voor anderen”, zegt Annemiek de Bruijn, die onlangs startte om de EngelenTafel in ’s-Hertogenbosch en omgeving verder op de kaart te zetten. “Mijn netwerk en ervaring zet ik graag in om gasten te inspireren om ergens aan te schuiven en samen kerst te vieren en ook om een bordje erbij te zetten met kerst om anderen uit te nodigen. Zelf nodigen we dit jaar ook een aantal mensen uit met kerst. Zo maken we het verschil voor anderen én zo zien onze kinderen ook hoe we ons voor anderen in kunnen zetten”, vervolgt Annemiek.

Schuif jij dit jaar bij iemand aan?
Heb jij zin om samen kerst te vieren en bij mensen thuis uitgenodigd te worden? Of ken je iemand die dat zou willen? Dan is de EngelenTafel misschien iets voor jou! Met kerst aanschuiven bij mensen die je helemaal niet kent, dat is vooraf best een beetje spannend. En ook is het fijn om naar uit te zien; je voelt je ergens welkom en ziet een gezellige avond tegemoet. Laat het weten via info@engelentafel.nl.

Meedoen?
Iedereen kan meedoen aan De EngelenTafel: ruimte in je hart en aan je eettafel zijn de enige vereisten. Afgelopen jaar heeft de EngelenTafel al vele mensen bereikt. Er werden ruim 425 extra bordjes neergezet aan de diverse kersttafels. Ook dit jaar hopen de initatiefnemers van de EngelenTafel dat nog meer mensen geraakt worden door het idee. Met de ervaringen van afgelopen jaar, hebben ze nog uitgebreide informatie en promotiepakketjes gemaakt. Meer informatie daarover en hoe dat aan te vragen is te vinden op de website www.engelentafel.nl . Oprichter van de EngelenTafel Jeannette Saatrube: “Met de EngelenTafel kan ik echt wat betekenen voor anderen en het verschil maken voor mensen. We gunnen het iedereen om samen kerst te kunnen vieren. Doe jij mee en help je onze droom waar te maken?!” info@engelentafel.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …