Wethouder Toine van de Ven (links) opende Energieloket Vught, onder de Speeldoos, achteraan Bas Huijbregts, secretaris VET-Vught en Arno van der Laan voorzitter VET-Vught (rechts).

Energieloket Vught geopend

Op maandag 10 mei is het Energieloket Vught door wethouder Toine van de Ven geopend. Het Energieloket helpt alle inwoners van Vught bij het verduurzamen van de woning. Het is een initiatief van VET-Vught in samenwerking met de gemeente.

Het loket geeft gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies bij vragen zoals: Wat zijn de mogelijkheden om energie te besparen?; hoe behaal ik het beste rendement?; wat is het beste in mijn situatie?; wie voeren alle werkzaamheden uit?; heb ik recht op subsidies?; hoe vraag ik deze aan? en hoe zit het nou met die salderingsregeling? U kunt bij het Energieloket Vught binnenlopen om uw vraag te stellen. De openingstijden zijn elke werkdag van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast gaat het loket regelmatig op zaterdag open, op de website www.vet-vught.nl staan de actuele openingstijden. Iedereen kan voor advies op het gebied van energie terecht bij het Energieloket Vught onder de Speeldoos aan de Secretaris van Rooijstraat. Loop eens binnen! U hoeft geen afspraak te maken, maar de coronaregels van het RIVM worden uiteraard in acht genomen. Dat kan betekenen dat u even moet wachten, want er wordt maximaal 1 persoon per keer binnengelaten.

Openingsactie
Elke inwoner van de gemeente Vught kan een werkende gloei- of halogeenlamp GRATIS inruilen voor een led-lamp. Led-lampen zijn bijna 10x zuiniger, gaan veel langer mee en worden ook nog eens veel minder heet. Hoewel het misschien zonde lijkt om een nog werkende lamp te vervangen, is het vanwege de grote energiebesparing toch verstandig nu al over te stappen op led. U kunt maximaal 3 lampen omruilen. Ga daarom van 15 mei t/m 5 juni naar het Energieloket voor de led-omruilactie. Op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdagen tussen 13.00 en 15.00 uur. OP=OP. Kijk op www.vet-vught.nl/led voor meer informatie.

Kijk ook bij

Wildbeheereenheid investeert in broedsucces van wilde eend – mét resultaat!

Wildbeheereenheid Broek en Duin (belast met jacht, populatiebeheer en schadebestrijding op 12.500 ha binnen de …