Home / Algemeen / Elfde Vughtse ijsbaan op de valreep gered
Patisserie De Rouw

Elfde Vughtse ijsbaan op de valreep gered

De elfde editie van de Vughtse IJsbaan zal te elfder ure alsnog doorgang vinden. Na weken van wikken en wegen over de locatie vonden gemeente en organisatie elkaar vorige week. De Vughtse IJsbaan wordt dit jaar vanaf 5 december gebouwd op de vertrouwde stek aan de Raadhuisstraat. Van vrijdag 13 december tot en met 5 januari zal het winterse feest opnieuw plaatsvinden.

Door Ton Wagenaars

“De beslissing viel op het laatste moment. Bij het bestuur hielden we er al rekening mee, dat het evenement dit jaar niet meer door zou gaan. En als het eenmaal een jaar zou stoppen, vreesden we ervoor dat het definitief gedaan zou zijn met de inmiddels rijke historie van de IJsbaan”, vertellen Jules van der Steen en Martin Huisman. “De organisatie staat nu klaar voor de elfde editie.”

Blij met inzet wethouder
Nadat alle mogelijkheden besproken waren, was het ten slotte wethouder Toine van de Ven die de aanzet gaf tot een snelle verwezenlijking van de optie Raadhuisstraat. Van de Steen: “En met zijn instemming en handelswijze zijn we blij.” Met de keuze voor de Raadhuisstraat wordt de omvang van de IJsbaan iets beperkter. Kinderen van alle Vughtse basisscholen kunnen weer naar hartenlust schaatsen. ‘MOVE’ zal ijshockeyclinics houden en schaatslessen verzorgen. De IJsbaan is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Als er schoolschaatsen is, wordt de aanvangstijd 09.00 uur. “De IJsbaan wordt iets minder groot, maar ongetwijfeld knusser en zal zeker weer voldoen aan de verwachtingen van de 11.000 kinderen die ons vorig jaar bezochten”, zegt Van der Steen. Voor ouders bestaat dit jaar de mogelijkheid om geen vier maar twee uur in te schrijven als vrijwilliger bij de uitleen van schaatsen. Huisman: “Gedurende die tijd hebben hun kinderen vrij entree voor de ijsbaan. Voor de allerkleinsten, met eigen botjes, is de ijsbaan deze editie gratis.”

Nieuw logo: ‘Voel je thuis in de winter’
Alle informatie zal binnenkort op de nieuw te realiseren website ijsbaanvught.nl te vinden zijn. Op die website, en binnenkort ook op alle inlichtingenborden en wimpels, kan de bezoeker kennismaken met de nieuwe huisstijl. Voor vormgeving en logo zorgde Christian Tomassen. Onder de kristallen van het logo prijkt dan ook de nieuwe oneliner: ‘Voel je thuis in de winter’. Donderdag 14 november om 20.00 uur komen de tientallen vrijwilligers weer voor het eerst bij elkaar. Nieuwe vrijwilligers blijven altijd welkom want: “Voor de constante bewaking, iedere dag webcam, een voldoende bezetting met ijsmeesters en bij de schaatsverhuur kunnen we altijd extra mensen gebruiken”, aldus de zegslieden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen …