Elbrimale tour de kiosques et terrasses

In veel Brabantse dorpen staan nog mooie, deels historische, kiosken – meestal in het centrum – die jammer genoeg te weinig gebruikt worden. De stichting Elbrimale Fonds te Vught gaat voor het 5e achtereenvolgende jaar een aantal kiosken benutten voor het geven van concerten. Bij deze 5e editie wordt een novum geïntroduceerd: ook op enkele fraaie en gezellige terrassen wordt geconcerteerd.

In de maanden mei tot/met september geven Leo Willemen – autodidact pianist – én de bekende Vughtse gitarist/zanger Nico Weijns op 7 bijzondere plaatsen samen een concert van 14.00 tot 16.00 uur; een gevarieerd repertoire van classics, evergreens, klassiek, luisterliedjes, etc., bij voorkeur ook gemengd met Brabants muzikaal erfgoed. Leo en Nico spelen voor hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen die ernaar wil luisteren. Uiteraard vindt dit muzikale gebeuren plaats in overleg en in samenwerking met de betreffende gemeenten en terraseigenaren.

Stichting Elbrimale Fonds organiseert al jarenlang muziekevenementen zoals de Elbrimale Huisconcerten, Elbrimale Musicale Vught en Elbrimale & Doelstelling daarbij is om musici, zowel (semi-)professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Zie ook de website www.elbrimalefonds.nl.

Agenda
De start van de tour vindt plaats op zondagmiddag 27 mei, op het terras van Café Mie Pieters in Heukelom (Oisterwijk) van 15.00-17.00 uur. De volledige agenda voor de concertreeks ziet er als volgt uit: zondagmiddag 24 juni, op het terras van Thee- en Koffieschenkerij ‘De Noenes’ in Haaren, zondagmiddag 8 juli op het Boerderijterras Jacobushof in Lennisheuvel (Boxtel), zaterdagmiddag 21 juli kiosk in Eersel, zondagmiddag 22 juli kiosk op de Lind in Oisterwijk, zondagmiddag 29 juli kiosk in Son en zaterdagmiddag 25 augustus op de kiosk in Vught (onder voorbehoud). Op alle data, m.u.v. 27 mei en 25 augustus, van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom bij de optredens, conform het statement van de Stichting Elbrimale Fonds: ‘muzikaal entertainment, voor alle leeftijden, voor elk moment’. De toegang is geheel gratis; op elke locatie staat een uitnodigende donatiebus voor een vrijwillige bijdrage aan de stichting. Voor nadere informatie bel naar 073-6560659 of stuur een mailtje naar concerten@elbrimalefonds.nl.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …