Home / Algemeen / ‘Elbrimale Toonkunstprijs’ voor pianist Florian Verweij
Patisserie De Rouw

‘Elbrimale Toonkunstprijs’ voor pianist Florian Verweij

De finale van concertserie ‘Vught Klassiek’ op Landgoed Huize Bergen heeft een winnaar opgeleverd. Zonder tekort te willen doen aan de uitstekende muzikale/technische kwaliteiten van de twee andere finalisten, t.w.: de pianist Anto Bayram Karamenderes, duo Pál László Szomora, viool & Anastasia Kozhushko, piano, was het Elbrimale bestuur het snel unaniem eens dat de Elbrimale Toonkunstprijs 2019 kon worden uitgereikt aan pianist Florian Verweij (1997).

Florian Verweij voldeed het meest aan de Elbrimale-criteria. Zijn virtuoze technische vaardigheden en gevoelige speelwijze raakten het bestuur het meest en was noot voor noot genieten. De Elbrimale Toonkunstprijs bestaat uit een fraaie bokaal en een bedrag van 250 euro. Ook de ‘Persprijs’ en de ‘Prijs Vrienden van Vught Klassiek’ waren voor Florian Verweij. De Vughtse wethouder de heer Toine van de Ven reikte de publieksprijs uit aan Anto Bayram Karamenderes.

Als zesjarige
Florian Verweij (1997) begon op zesjarige leeftijd met piano spelen bij Siebert Nix. Als elf jarige studeerde hij verder bij Marcel Baudet en combineerde zijn pianostudie met schaken. Sinds zijn zeventiende studeert hij bij pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Naast diverse concerttours heeft Florian in Zwitserland en Duitsland opgetreden en was hij te horen in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Anton Philipszaal. Tevens won hij reeds diverse nationale en internationale prijzen. Kortom een toptalent van formaat, en een waardige prijswinnaar. Het was volop genieten op Landgoed Huize Bergen bij deze geslaagde finale van de 9e editie van ‘Vught Klassiek’. De presentatie was deze zondagmiddag in handen van Mylan Tran die de enthousiaste verbinding bleek tussen de musici en het talrijke publiek.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Verruimde openingstijden DePetrus

DePetrus houdt voorlopig nog aangepaste openingstijden aan: op maandag tot en met vrijdag is het …