Elbrimale Toonkunstprijs voor Ketevan Sharumashvili

Op 26 november  vond op Landgoed Huize Bergen te Vught de finale plaats van ‘Vught Klassiek’. Iedere laatste zondag van de maand kan het publiek tijdens ‘Vught Klassiek’ genieten van sfeervolle klassieke concerten.

Landgoed Huize Bergen biedt met ‘Vught Klassiek’ aanstormende talenten een podium om concertervaring op te doen. Aan de bezoekers wordt steeds gevraagd om te stemmen en een waardering voor de musici te geven. Aan de hand daarvan wordt bepaald wie kan meedoen aan de jaarlijkse finale, eind november. Daarnaast worden er op deze finaledag verschillende prijzen uitgereikt zoals de ELBRIMALE Toonkunstprijs – beschikbaar gesteld door Stichting Elbrimale Fonds -, de Huize Bergen Publieksprijzen – uitgereikt door loco-burgemeester Peter Pennings -, de ‘Vrienden van Klassiek’ prijs, de Persprijs Jong Talent Vught en Juniorenprijs Stichting Jong Talent.

De Elbrimale Jury was unaniem in haar oordeel dat de ELBRIMALE Toonkunstprijs 2017, bestaande uit een fraaie trofee én een bedrag van 300 euro, bestemd was voor pianiste Ketevan Sharumashvili.  Haar fantastische virtuoze, gevoelige touch en groot bereik op de Bechsteinvleugel alsmede haar artistieke vertolking van de altijd zeer moeilijke Liszt-stukken gaven daarbij de doorslag. Al moet gezegd worden dat de beide andere finalisten: Éva Szalai en Naruhiko Kawaguchi zich eveneens op een absoluut hoog niveau lieten horen, waardoor het voor de jury per saldo toch een moeilijke keuze was. Kortom: een zeer boeiende finale met drie pianokanjers, die we in de top van de klassieke muziek in de toekomst nog vaker zullen tegenkomen. Mylan Tran zorgde voor een voortreffelijke presentatie; voor het talrijke publiek was het op en top genieten

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …