Elbrimale Musicale Vught, 32 bijzondere concerten

Op zondagmiddag 15 oktober  wordt opnieuw  Elbrimale Musicale Vught gehouden.  “We zijn er trots op dat we voor de 7e keer dit fantastische muziekevenement in Vught kunnen organiseren, vandaar ook de ondertitel: Als in de zevende hemel…..”  vertelt voorzitter Leo Willemen. Met medebestuurders Jeanne Verhoeven-Olijslagers en Jan Jansen organiseert de Stichting Elbrimale Fonds  dit voor Vught unieke muzikale evenement.  Verspreid over acht markante locaties in Vught zullen op deze zondagmiddag beroeps- en amateur musici en vocalisten  viermaal een concert geven van elk  40 minuten. De muziekliefhebbers kunnen zelf de voor hen mooiste concerten uitkiezen en lopen, fietsen of rijden in de tussenliggende pauzes van 30 minuten van locatie naar locatie. De entree is gratis, voor een vrijwillige donatie staat op elke locatie een herkenbare bus. Wethouder de heer Fons Potters opent het evenement op feestelijke wijze om 13.15 uur in het Vughtse raadhuis.

Elbrimale Musicale Vught 2017 is startklaar! In de afgelopen weken zijn in Het Klaverblad de deelnemende musici/vocalisten en locaties reeds voorgesteld.  Een sterk en wel zeer  gevarieerd aanbod van muziek en muziekstijlen; concerten van een bijzonder niveau, uitgevoerd door zowel professionals als  ervaren amateurs, nationaal en internationaal en met een prima Vughtse inbreng.  Van (licht) klassiek tot populair, van solist tot een orkest van 34 gelouterde muzikanten. “Een geweldig novum dit jaar is dat we gebruik mogen maken van het prachtige orgel in de Lambertuskerk  en we dit jaar over een mooie nieuwe locatie beschikken bij  Service Appartementen Eikendonck in de Taalstraat, prima nabij het centrum gelegen”,  zegt Jan Jansen, die als organisatie-coördinator op 15 oktober de gehele dag weer ‘en route’ is.

Bij Elbrimale draait alles om de muziek.  Voor elk muzikaal oor, voor jong tot oud(er)  of anders gezegd…..voor iedereen,  wordt het muzikaal genieten. Het driehoofdige bestuur is het hele jaar druk doende om het evenement te organiseren en tot een succes te maken. Het streven is om zoveel mogelijk muziekliefhebbers, zowel uitvoerend als luisterend, van het evenement te laten genieten. Op de website www.elbrimalefonds.nl  kan iedereen de CV’s van de musici/vocalisten raadplegen. Dat geldt ook voor het repertoire dat op elke locatie ten gehore wordt gebracht. Willemen:  “Het is zeker de moeite waard die eens te bekijken en dan een keuze te maken,  want we hebben veel interessante musici en vocalisten en bijzondere combinaties. Daarnaast zetten 8 markante Vughtse locaties hun deuren gratis wijd open en dat is toch ook fantastisch. Ook onze sponsors -zie o.a. op de website- zijn wij zeer erkentelijk voor hun financiële bijdrage. Muziekliefhebbers kunnen tijdens Elbrimale Musicale nu eens kennismaken met muziek én locaties waar ze doorgaans niet zo aan toekomen. Dit is een unieke muzikale rondgang door Vught, ik hoop dat velen die kans benutten.”

Reserveren. Een plaats reserveren is mogelijk, maar niet verplicht; gewoon op de bonnefooi komen kan ook. Reserveren kan via de website www.elbrimalefonds.nl  of telefonisch bij het secretariaat, telefoon 073-6560659.

Diner. Voor deelname aan het speciaal Elbrimale-diner op Landgoed Huize Bergen. (18.15 uur), welkom@huizebergen.nl  of  bij Restaurant  In ’t Groene Woud  (073-6565382) dient u zelf rechtstreeks te reserveren bij het restaurant van uw keuze vóór 12 oktober. De menu’s zijn te raadplegen via de website van Elbrimale. Genieten van een ‘Elbrimale lekkernij’ in de Brasserie van Kasteel  Maurick is eveneens aan te bevelen. Maak er maar een mooie muzikale dag van met familie, vrienden, bekenden of relaties. Alle informatie staat op www.elbrimalefonds.nl ;  Elbrimale is ook op facebook te vinden. Kies zelf  uit de totaal 32 dertig concerten van 40 minuten.

 

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …