Home / Algemeen / Elbrimale & Kunst: concert & dans
Patisserie De Rouw
Enno Voorhorst

Elbrimale & Kunst: concert & dans

Stichting Elbrimale Fonds en Kunststichting Vught organiseren sinds 2016 gezamenlijke activiteiten onder de noemer ‘Elbrimale & Kunst’. Opnieuw is dit jaar Kasteel Maurick de plaats waar de muziekkunst gekoppeld wordt aan de danskunst. Op zondag 17 november wordt een muziek- en dansevenement gehouden dat veel muziek- en cultuurliefhebbers zal aanspreken.

Op die zondagmiddag kunt u van 14.00 tot 16.15 uur in de Orangerie van het Kasteel zowel een auditieve als een visuele ervaring rijker worden. Op muzikaal gebied kunt u luisteren naar de bijzondere klanken van meestergitarist Enno Voorhorst en op het vlak van de dans kunt u bij ‘Maurick Dance Company’ lokale en regionale talenten aan het werk zien. Aangepast aan de bijzondere omgeving zullen zij u een bijzonder afwisselende en boeiende middag bezorgen. De zaal gaat om 13.15 uur open. Op de websites www.elbrimalefonds.nl en www.kunststichtingvught.nl vindt u meer informatie.

Reserveren
U kunt reserveren voor deze middag in de Orangerie door u aan te melden via info@kunststichtingvught.nl en de entreekosten van 15 euro p.p. over te maken naar NL17.INGB.0674.9111.64 t.n.v. Kunststichting Vught onder vermelding van Concert en Dans.

Enno Voorhorst
Enno Voorhorst uit Goirle is een begenadigd klassiek gitarist, al schreeuwt hij dat zelf niet zo van de daken. Zo rustig als hij de snaren van zijn gitaar beroert, zo relaxed zit hij aan de keukentafel. Een gitaarvirtuoos bij uitstek die de kunst verstaat om in zijn eentje a.h.w. een heel gitaarorkest te laten horen, deels ook met eigen arrangementen. Van verfijnd ingetogen tot uitbundig feestelijk; van Johann Sebastian Bach tot Roland Dyens. In zijn imposante carrière speelde hij op vele nationale en internationale podia, won diverse prestigieuze prijzen en maakte enkele cd’s, o.a. in serie ‘Aangenaam Klassiek 2018’.

Maurick Dance Company
De danseressen van Maurick Dance Company (MDC) verstaan de kunst om de dans geheel te vereenzelvigen met de muziek in al haar variaties: van ballet tot jazz en modern. Ook de kleding is daarvoor in perfecte balans gebracht, waardoor de performance een verrassend resultaat teweegbrengt. MDC staat onder leiding van choreografe Hanneke Berkhout, docent lichamelijke opvoeding aan het Maurick College te Vught.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Laatste dagen om ON-THE-GO te zien bij Mieke van Schaijk

De tentoonstelling ON–THE–GO gaat haar laatste dagen in, alleen nog te zien vandaag en zaterdag! …