Elbrimale en Kunst 18 november

Als vervolg op het geweldige succes van 2017 vindt zondag 18 november op Kasteel Maurick het evenement ‘Elbrimale & Kunst’ plaats; ook dit jaar een muziek- en dansevenement dat vele muziek- en cultuurliefhebbers zal aanspreken. Het geheel is een co-productie van de Stichting Elbrimale Fonds en Kunststichting Vught.

Op die zondag kunt u in de sfeervolle Orangerie van het kasteel zowel een auditieve als een visuele ervaring rijker worden door een gevarieerd optreden van twee hoogwaardige gezelschappen. Op muzikaal gebied kunt u luisteren naar de bijzondere klanken van de fameuze ‘Klezmerband Papirosn’ en op het vlak van de dans kunt u bij ‘Maurick Dance Company’ lokale en regionale talenten aan het werk zien. Aangepast aan de bijzondere omgeving zullen beide ensembles u een bijzonder afwisselende en boeiende middag bezorgen. De aanvang is 14.00 uur en rond 16.30 uur zal de afsluiting plaatsvinden. Op de websites van de Stichting Elbrimale Fonds, www.elbrimalefonds.nl, en de Kunststichting Vught, www.kunststichtingvught.nl, vindt u meer informatie.

Klezmerband Papirosn
Klezmerband Papirosn speelt een mix van Oost-Europese muziek: Jiddische traditionals, gypsy, czardas, jazz, die zij op eigen wijze ten gehore brengen. De stukken wisselen elkaar in rap tempo af en elk stuk wordt door het ensemble op aanstekelijke wijze aangekondigd. De bezetting: Evgeny Suvorkin op accordeon, Chris Teunissen op gitaar en Quido Put op klarinet.

Maurick Dance Company
De danseressen van Maurick Dance Company (MDC) verstaan de kunst om de dans geheel te vereenzelvigen met de muziek in al haar variaties: van ballet tot jazz, van Spaans tot modern. De kleding is daarmee in perfecte balans gebracht, waardoor de performance een verrassend resultaat teweegbrengt. MDC staat onder leiding van choreografe Hanneke Berkhout, docent lichamelijke opvoeding aan het Maurick College te Vught.

Reserveren
U kunt uw plaats in de Orangerie reserveren door u aan te melden via info@kunststichtingvught.nl en na overmaking van de entreekosten van 15 euro op NL17.INGB.0674.9111.64 t.n.v. Kunststichting Vught onder vermelding van Concert en Dans. Kasteel Maurick biedt u de gelegenheid vooraf een lunch te gebruiken in Brasserie ‘Catharina van Maurick’ of nadien met een lekkernij even na te genieten. Speciaal t.b.v. dit concert is de Brasserie tot 18.00 uur geopend.

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …