Eindelijk boek over Kamp Haaren

Over Kamp Vught, Kamp Amersfoort, Kamp Westerbork en het Scheveningse ´Oranjehotel´ zijn al diverse boeken verschenen, maar een boek over ‘Polizei- und Untersuchungsgefängnis Lager Haaren’ (in het Brabantse Haaren) ontbrak nog steeds. Historicus dr. Peter Bak besloot in mei 2015 dat daar verandering in moest komen. Hij begon een intensief onderzoek in talrijke bekende archieven én in het archief van de Gedenkplaats Haaren, gehuisvest in de vroegere verhoorkamer van ‘Kamp Haaren’. Nu is het zover, na drie jaar onderzoek en schrijven wordt het boek ´Een oord van bang wachten´ officieel gepresenteerd tijdens de jaarlijkse openings- en herdenkingsbijeenkomst op zaterdag 26 mei a.s. om 14.00 uur in de grote kapel van ‘Kamp Haaren’.

Voorafgaand hieraan wordt van 10.00 tot 12.30 uur het symposium ´Oorden van bang wachten´ gehouden door o.a. prof. dr. Arnoud-Jan van Bijsterveldt (Tilburg University) en mr. Jo M. Latijnhouwers (secretaris Gedenkplaats Haaren). Sprekers op dit symposium zijn dr. Albert Oosthoek (Het Nederlandse Rode Kruis  lNationaal Archief) met een nieuwe blik op de gevangenen van het ’Oranjehotel’, Remco Reiding over ‘Fusilleringen rond Kamp Amersfoort’, dr. Peter Bak over ‘Haaren: een oord van bang wachten’, Tessa Free MA (Oorlogsbronnen) over Kamp Vught met een reactie van drs. Jeroen van den Eijnde en als laatste zal Frank van Doorn (BHIC) spreken over de ‘Eregalerij ‘Brabantse gesneuvelde militairen’.

Dit symposium vindt plaats in de zaal waar tijdens de oorlog 120 gijzelaars sliepen, de aula van hetzelfde gebouw, nu bekend als Landgoed Haarendael. Aanmelden voor deelname is nog mogelijk tot 19 mei a.s. via info@erfgoedbrabant.nl.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …