Eigentijdse passiemuziek in Catharinakerk Den Bosch op 3 maart

Op zondag 3 maart zingt het Collegium Vocale Eindhoven o.l.v. Ruud Huijbregts eigentijdse passiemuziek in de Sint Catharinakerk, Kruisbroedershof 4 in Den Bosch. Aanvang 15.00 uur.

Verwonder u over de Nederlandse première van ‘The Sacrifice’ van de Tsjechische componist Antonín Tućapský op een tekst van George Herbert. Het bijzondere aan dit 7-delige werk voor koor, orgel en baritonsolo is dat het lijdensverhaal door Jezus in de ik-vorm verteld wordt en bij elk deel eindigt met de woorden: “Was ever grief like mine?” (Wie leed er meer dan ik?) De passietekst klaagt de mensheid aan die een onschuldige ter dood brengt. De hedendaagse en toch toegankelijke muziek met terugkerende motieven maakt deze toonzetting tot een aangrijpend geheel.
Medewerking verlenen Willem Hörmann, orgel, en Sil van den Hout, bariton. Verder op het programma werken voor orgel van Andriessen (Premier Choral), Martin (Agnus Dei) en Petr Eben (Molto ostinato) en voor koor Pange Lingua van Kodály .

Entree: € 10. Kaarten in de voorverkoop via het mailadres van het koor: secretaris@collegiumvocaleeindhoven.nl . Na betaling liggen de kaarten voor u klaar bij de kassa.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …