Eigen carnavalsembleem voor Reinier van Arkel

Reinier van Arkel heeft een eigen carnavalsembleem voor het carnavalsseizoen 2023. Het idee is ontstaan in de kroeg tijdens het Oeteldonks carnaval 2022. Geweldig zo’n eigen embleem, maar wat het ook mooi maakt, is dat de opbrengst van de emblemen gebruikt wordt voor activiteiten voor cliënten van Reinier van Arkel.

Drie collega’s van het centrum Ouderen- en Ziekenhuispsychiatrie, fanatieke carnavalsvierders, stonden tijdens carnaval in de kroeg. Het viel hen op dat er mensen rondliepen met een embleem van een andere zorgorganisatie. Zij waren van mening dat Reinier van Arkel, ook vertegenwoordigd in ’Ut Errumbestuur van Oeteldonk en sinds 1442 verankerd in Den Bosch en de Meierij, niet kon achterblijven en riepen zichzelf direct uit tot ‘embleemcommissie’. Toen het motto 2023 ‘Oeteldonk omèrrumt oe’ bekend werd, vonden zij dit thema helemaal passen bij Reinier van Arkel. “Wij als Reinier van Arkel omarmen cliënten, door aan te sluiten bij wie ze zijn, bij hun talenten én kwetsbaarheid, met aandacht en goede zorg. Vandaar dat het embleem bestaat uit een oetel die het paarse hart van Reinier van Arkel omarmt: Reinier van Arkel omèrrumt oe. Gij bent speciaol.

Naast het jaarembleem 2023 is er een speciaal embleem voor 11-11-2022. Beide emblemen zijn hier te bestellen. Het jaarembleem kost € 7,50 en het 11-11-embleem € 4. De setprijs is € 10. De opbrengst van de emblemen gaat naar het Sportloket van Reinier van Arkel, waar het draait om sport, bewegen en een positieve gezondheid. Het Sportloket helpt cliënten structureel te werken aan een actieve en gezonde levensstijl.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …