Home / Algemeen / ‘Eet met je hart’ op meer dan 50 locaties in Vught en Den Bosch
Patisserie De Rouw

‘Eet met je hart’ op meer dan 50 locaties in Vught en Den Bosch

Méér dan de helft van de mensen van 75 jaar en ouder zegt zich eenzaam te voelen. Ontsnappen aan deze eenzaamheid kun je vaak niet alleen. Er is hulp nodig om de eenzaamheid structureel aan te pakken. Met de jaarlijkse campagne ‘Eet met je hart’ van stichting ‘Met je hart’ wordt geld opgehaald om structurele ontmoetingen voor deze ouderen te realiseren. In de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught doen maar liefst 50 restaurants en culinaire winkels mee.

Ook in Den Bosch en Vught zijn er veel ouderen die rondlopen met gevoelens van eenzaamheid. “Soms is dat in je eigen straat, zonder dat je het weet”, vertelt Aimée Romme, teamcoördinator. “De dag bespreken met een familielid, vriend of vriendin is voor velen zo ‘gewoon’. Voor ouderen is dit vaak, door bijvoorbeeld het verlies van een partner of vrienden, niet het geval. Ouderen met eenzaamheidsgevoelens krijgen wij in beeld door nauw samen te werken met zorg- en welzijnsprofessionals. Door onze structurele ontmoetingen krijgen deze mensen de kans anderen te leren kennen, te genieten van een fijn samenzijn en nieuwe vriendschappen te sluiten. Wij werken succesvol samen met de plaatselijke horeca, het bedrijfsleven en diverse scholen en organisaties. Samen komen wij in actie tegen eenzaamheid.”

’Appeltje van Oranje’
Stichting ‘Met je hart’ werd dit jaar beloond en bekroond met het grote ‘Appeltje van Oranje’, uitgereikt door Koningin Máxima. Aimée Romme: “Een prachtige erkenning van de impact die wij op vele levens maken. Ons geweldige team van vrijwilligers is gedurende het gehele jaar druk bezig met het organiseren van kleine en grote ontmoetingen, gemiddeld meer dan 4 per week. Dan straal je wel even van trots als de koningin daar lovende woorden over spreekt.”

‘Met je hart-water’
De campagne ‘Eet met je hart’ is niet alleen bedoeld om geld op te halen voor de ontmoetingen, het zorgt ook voor bewustwording en inspiratie om zelf in actie te komen tegen eenzaamheid. Mensen verbinden en samen ondernemen, daar gaat het de stichting om. De campagne duurt 6 weken en gaat van start op vrijdag 1 november. Steunen kan gemakkelijk door uit eten te gaan bij een van de deelnemende restaurants en 1 euro op jouw tafelrekening te doneren. Dit jaar is het ook mogelijk om bij een aantal gelegenheden de ‘Eet Met je hart Special’ of het ‘Met je hart-water’ te bestellen. Op de website www.metjehart.nl vind je alle restaurants en culinaire winkels in jouw buurt die deelnemen. Tevens tref je verhalen aan van ouderen en een overzicht van ontmoetingen die georganiseerd zijn dankzij alle donaties.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …