Home / Algemeen / Eervolle herdenking en onthulling plaquette bemanning Short Stirling IV
Patisserie De Rouw
Van links naar rechts Jef van Veldhoven, burgemeester Looijen, kinderburgemeester, Henk van Roosmalen, Carolyn Dimond-Davis met haar man Paul en zoon Matthew. Op achtergrond leden van Scouting Petrus Donders.

Eervolle herdenking en onthulling plaquette bemanning Short Stirling IV

Op donderdag 19 september jl. onthulde mevr. Carolyn Dimond-Davis om 17.20 uur (crashtijd) een plaquette op de plaats waar haar vader exact 75 jaar geleden neerstortte met 7 andere bemanningsleden van een Short Stirling IV; locatie De Bleeke nabij de Piet van der Leebrug.

Voorafgaand aan deze ceremoniële onthulling, waarbij Gilde St. Anthonius en St. Barabara en Scouting Petrus Donders een bijdrage leverden, was er een moment in De Meander.
Burgemeester Han Looijen, bijgestaan door de kinderburgemeester, deed het openingswoord. “De vrijheid, die uw vader en vele anderen het leven kostte, moeten wij blijven herinneren en blijven herdenken”.

De kinderburgemeester vond dat er maar weinig aandacht op school aan de bevrijding besteed wordt. “Ik weet wel iets van Market Garden en dat we 75 jaar bevrijding vieren”.
In De Meander staat een vitrinekast met vondsten van de Short Stirling IV. Thijs Hellings van Planhunters gaf informatie over de gevonden voorwerpen uit het vliegtuig van de vader van Carolyn Davis. Deze “verrassing” kwam voor de nabestaanden heel dicht bij en erg binnen.

Na de onthulling van de plaquette bij de Piet van der Leebrug volgde het eresaluut van de Gestelse Veteranen, waaronder de heer Wim Kapteijns, en werd The Last Post geblazen door trompettist Tim van Boxtel. Burgemeester Han Looijen gaf zijn reactie ter plaatse en mevr. Carolyn Dimond-Davis sprak haar dankwoord uit.
Daarna werd ter afsluiting van de herdenking van de crash van Stirling IV op het kerkhof aan de Nieuwstraat een krans gelegd bij de graven van 4 van de bemanningsleden. De vier andere bemanningsleden werden begraven op het oorlogskerkhof in Mierlo.

GESTEL Events en mede-organiserende partners kijken terug op een gedenkwaardige middag ter nagedachtenis aan de bemanningsleden van voornoemd Brits vliegtuig dat 75 jaar geleden werd neergeschoten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Dünya en Nienke ‘doen eens lief’

Dünya en Nienke, beiden 10 jaar, bedachten ‘iets’ liefs te gaan doen voor mensen in …