Boven (v.l.n.r.): Lex Enklaar, Rob van Thiel, Danny van Kessel. Onder (v.l.n.r.): Jeroen van Beers, Pepijn van Hal, Jaap Smits.

Eerste padelteam TV Bergenshuizen kampioen in hoofdklasse

Het eerste padelteam (zondag) van TV Bergenshuizen heeft in de voorjaarscompetitie een prachtig resultaat behaald. Bij het debuut in de hoofdklasse, de hoogste landelijke klasse, werd het team kampioen. Met spelers uit de regio en club(padel)trainer Danny in de gelederen een uitstekende start op de nieuwe thuisbasis.

Na de eerste speeldag leek een titel nog uit zicht. In Ulvenhout werd met 3-1 verloren en TVB moest de resterende wedstrijden in de achtervolging. Het team herstelde zich knap en verloor nog slechts één wedstrijd. Respectievelijk Kimbria (4-0), GTR (3-1), Spitsbergen (4-0) en Maaspoort (4-0) werden overtuigend verslagen. In de slipstream van dit team behaalden diverse teams eveneens een mooi resultaat in de voorjaarscompetitie, met onder andere kampioenschappen voor het eerste team op vrijdagavond en het tweede team op zondag.

Zomercompetitie
Vanaf 9 juni gaat het team zijn opwachting maken in de hoofdklasse van de zomercompetitie. Het is voor het eerst dat een team uit Vught op dit niveau actief is, met tegenstanders uit de top 50 van Nederland en zelfs enkele internationale topspelers. Op de zondagen 9, 23 en 30 juni worden de thuiswedstrijden gespeeld, vanaf 13.00 uur op het park van TVB. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor publiek. Op 30 juni worden bovendien wedstrijden gespeeld tijdens het aanstaande Bavaria Open Padeltoernooi.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …