Eerste paal geslagen op Marktveldplein

“Plan dat recht doet aan deze plek”

Aangemoedigd door meer dan 100 toekomstige bewoners werd op woensdag 8 september de eerste paal geslagen als start voor de bouw van de eerste appartementen op het Marktveldplein in Vught. Het eerste gebouw, het zogeheten Raadhuys, omvat 62 appartementen en penthouses en 9 winkels waaronder Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en een horecaruimte. De oplevering is in de eerste helft van 2023.

Door Ada Imming

De feestelijke handeling werd verricht door enkele toekomstige bewoners, wethouder Volkshuisvesting Fons Potters en vertegenwoordigers van investeerder Green Real Estate, ontwikkelaar Bouwaccent en bouwer BurgtBouw. Richard Dallinga, CEO van Green Real Estate, noemde deze handeling een belangrijke mijlpaal waarnaar door iedereen lang uitgezien was. “Er is veel tijd en energie gestopt in een plan dat recht doet aan deze plek in het centrum van Vught en dat ook tegemoetkomt aan de hedendaagse wensen op het gebied van wonen, winkelen en recreëren op een duurzame, toekomstgerichte manier”, aldus Dallinga.

Welk nummer heeft u?
“Het gaat om stenen, maar meer dan dat”, zei wethouder Potters. “Een nieuwe omgeving, nieuwe buren, dat is allemaal heel spannend”. Hij vond vooral dat er voor toekomstige bewoners heel veel keuzes te maken zijn, wat al begint bij de keuze voor de plek, de woning en de inrichting. Na deze eerste paal wordt straks volgens hem de eerste steen ook weer een mijlpaal.
De aanwezigen hieven met z’n allen het glas en gingen op zoek naar hun nieuwe buren. “Welk nummer heeft u?” klonk vele malen op deze geanimeerde bijeenkomst. Iedereen kreeg ten slotte een mandje met ‘lokale lekkernijen’ van Vughtse ondernemers mee naar huis.

Daktuin
Behalve kwalitatief hoogwaardige woningen met een volledig ondergrondse parkeervoorziening en moderne winkels, komt er een grote, groene daktuin op de winkel van Albert Heijn. In totaal worden er 87 nieuwbouwappartementen gebouwd waarvan 12 huur- en 75 koopwoningen. Daarnaast komen er 12 winkels in Het Raadhuys en De Baron en twee horecavoorzieningen in Het Koetshuis en Het Raadhuys.

Kijk ook bij

Weekendafsluiting hoofdrijbaan A2 van 22-25 oktober ter hoogte van ’s-Hertogenbosch richting Eindhoven

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2. Hierdoor is de hoofdrijbaan van de A2 ter …