Eerste coronabesmetting in Vught

Maandag 9 maart ontving Vught een schrijven van bevolkingsonderzoek, dat de burgemeester niet meer op voorhand wordt geïnformeerd als er een coronageval opduikt binnen de gemeentegrenzen. Daarom moet iedereen het doen met de informatie die bekend wordt gemaakt via de site van het RIVM. Op deze site was maandag rond het middaguur nog géén caronabesmetting in Vught te zien.

Later op de dag werd bekend dat in Vught de eerste inwoner is besmet met het coronavirus. Op 10 maart, om 14.00 uur staat het aantal besmettingen voor Sint-Michielsgestel op 5, in Haaren op 2, Boxtel 0, voor Heusden op 1, Oisterwijk 3 en voor Den Bosch op 3. Inmiddels zijn al diverse activiteiten in Vught afgelast. Ook wordt in een aantal schoolklassen geen lesgegeven omdat de onderwijzers zich houden aan de RIVM-richtlijnen en thuisblijven omdat ze verkouden zijn, hoesten of koorts hebben. Ouders worden verzocht oom ook kinderen die kampen met dezelfde verschijnselen thuis te houden.

Afgelastingen
Ook in Vught zijn een aantal activiteiten afgelast. Zo gaat de bijeenkomst met schrijver Ilja Pfeijffer van zaterdag 14 maart in DePetrus niet door. Dat geldt ook voor De Muzieksalon over de ‘Revolutionaire Sixties’ van vrijdag 20 maart in de Speeldoos en de bijeenkomst van de Adviesraad Sociaal Domein van donderdag 12 maart. Wellicht worden er nog meer activiteiten van de agenda geschrapt, daarom is het raadzaam de websites van de organisaties te bekijken vóór u op pad gaat.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …