Foto: BOXimages (selfie van Frank van Boxtel met een selfie)

“Een sterke foto vertelt een verhaal”

Frank van Boxtel van ‘BOXimages’ mag zich sinds november vorig jaar Master Photographer noemen, een door het Master Photographers Network erkende internationale titel. Deze groep Master Photographers zijn de mensen die nationaal en internationaal de fotoprijzen winnen.

Frank van Boxtel uit Sint-Michielsgestel: “Dit heeft mij doen besluiten om aan nationale en internationale wedstrijden te gaan deelnemen, de PIA d’Or Award. Deze wedstrijd kun je zien als de tegenhanger van de Zilveren Camera voor persfotografen. De Pia d’Or is speciaal bedoeld voor reclame- en publieksfotografen.” Van Boxtel schreef zich in, deelnemers mogen één foto insturen.

Respect
Thema van dit jaar is ‘respect’. Frank van Boxtel wist meteen wat hij wilde. “Ik denk altijd in beelden en bij het thema ‘respect’ had ik ook meteen een beeld. Ik moest denken aan de kerk en motorclubs, waar we terecht of ten onrechte allemaal een oordeel over hebben, maar ieder mens, ook de meest stoere, heeft een gevoelige kant. De foto is gemaakt in de biechtstoel in de Dungense kerk, de Heilige Jacobus de Meerdere, van een ruige man en is in zwart/wit. Er komt minimalistisch licht uit het venster waar de geestelijke zit en dit schijnt op de man. Het beeld kreeg de titel en een omschrijving mee: ‘Forgive me Father…’ Het imposante uiterlijk verbloemt het gevoelige innerlijk. Beoordeeld worden op je uiterlijk: (voor)oordelen!? Uiteindelijk heeft iedereen wel voor iemand respect. Zelfs voor de meest ruige persoon komt er ooit een moment van stilte, meditatie en bezinning. Van Boxtel: “De foto heeft iets mysterieus, iets ruigs, iets ingetogens, iets waar je naar kunt blijven kijken en dat vragen oproept. Een foto moet een verhaal vertellen.” Tijdens de ‘Professional Imaging’ in Nijkerk op 24 maart wordt bekend wie de prijs wint. Tot die tijd mag de ingezonden foto niet gepubliceerd worden.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …