Eén regionale website voor woningzoekenden

15 mei start Thuispoort

Voor woningzoekenden die in Noordoost-Brabant en Gennep staan ingeschreven voor een sociale huurwoning, gaat er binnenkort iets veranderen. Vanaf 15 mei 2024 zijn alle vrijkomende sociale huurwoningen in deze regio te vinden op één website: thuispoort.nl. Thuispoort is een samenwerking van acht woningcorporaties: Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz.

Mensen die nu ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonService Regionaal, Ons Huiz, Mooiland of Charlotte van Beuningen, nemen hun inschrijftijd mee. Staat iemand bij meer websites ingeschreven, dan blijft de langste inschrijftijd staan. 15 mei gaat de nieuwe website live. Alle woningzoekenden krijgen dan vanzelf bericht over hoe ze hun inschrijving bij Thuispoort kunnen activeren.

Inschrijven en verlengen bij Thuispoort is gratis
Waarom één website? Bestuurder Jan van Vucht van Area vertelt namens de acht deelnemende woningcorporaties: “Woningzoekenden hoeven zich straks niet meer op verschillende websites in te schrijven. En omdat alle vrijkomende woningen op één plek te vinden zijn, ontstaan meer mogelijkheden om in de regio een passende woning te vinden”. Op www.thuispoort.nl vind je meer informatie en ook antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …