Een hoortest doen tijdens corona? Doe een online hoortest!

Ingezonden mededeling

Mensen die problemen hebben met hun gehoor, ondervinden hiervan vaak veel last. Met name in rumoerige, drukke ruimtes is het heel naar om midden in de kakofonie anderen niet meer te kunnen verstaan.

Heb je gehoorklachten, dan is het verstandig om snel een hoortest te laten uitvoeren om de oorzaak van je beperkte gehoor te achterhalen. Tegenwoordig hoef je om je oren te laten testen niet meer naar een audicien, maar kun je een online hoortest doen. Online hoortesten hebben flink wat voordelen te bieden.

Een online hoortest kost je niets
Een van de grootste voordelen van online een gehoortest laten afnemen, is dat dit kosteloos kan. Een test via internet maken om je gehoor te meten, is dan ook een slim plan. Deze methode om je gehoor te laten testen is laagdrempelig. Je hoeft er niet voor naar een dokter of een audicien.

Je gehoor via internet laten testen scheelt je tijd
Door te kiezen voor een gehoortest via internet bespaar je ook een hoop tijd. Je hoeft niet naar een hoorwinkel toe en een afspraak maken met een audicien is niet nodig. Ideaal toch, zo’n snelle en efficiënte oplossing om je oren te laten testen? Want een test doen via internet gaat ook nog eens lekker snel. Vaak ben je binnen een half uur klaar met testen en weet je of je een gehoorprobleem hebt of niet. Er zijn zelfs tests die binnen enkele minuten al kunnen beslissen of je iets met je gehoor hebt of niet.

De testen via internet zijn betrouwbaar
Een hoortest online laten afnemen via een hoorspecialist is een betrouwbare manier om een idee te krijgen hoe het er met je gehoor voorstaat. De testen die door erkende audiciens online worden aangeboden, zijn erkende testen, maar zijn niet bedoeld als definitieve diagnose. Komt er uit een internet hoortest naar voren dat er problemen zijn met je gehoor, maak dan een aanvullende afspraak bij een hoorspecialist om exact vast te stellen wat er aan jouw gehoorproblemen gedaan kan worden.

Diverse soorten online testen
Fijn aan een online hoortest is verder de variatie die er op dit gebied is. Er zijn, afhankelijk van de specifieke klachten die je ervaart, diverse soorten testen die je kunt doen om te kijken wat er qua gehoor aan schort. Denk aan testen die gebruikmaken van piepjes, stemgeluid, muziek of andersoortige geluiden. Er is dus keuze genoeg!

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …