Home / Algemeen / Een financieel gezond 2020?
Patisserie De Rouw

Een financieel gezond 2020?

Een goed moment om aan het begin van het nieuwe jaar de cursus ‘Geld op orde’ te volgen. Wil je meer inzicht in je financiën? Moet je met minder geld rondkomen? Of wil je slimme tips, zodat het wellicht ook mogelijk is om wat geld opzij te zetten?

Omgaan met geld, het lijkt makkelijk. Je ontvangt maandelijks inkomen, betaalt de rekeningen en daarnaast zijn er grote en kleine uitgaven. Toch vragen veel mensen zich regelmatig af waar het geld blijft en hoe ze een beetje geld kunnen overhouden.

Meer grip
Docenten Ankie Spierings en Rianne Hollants: “Tijdens de bijeenkomsten van de cursus ‘Geld op orde’ krijg je meer grip op je financiële huishouding. Je leert doelen te stellen en we proberen gewoontegedrag te doorbreken. Door deze cursus krijg je meer inzicht in je financiën en leer je de financiën eenvoudig te organiseren. Dat geeft een rustig gevoel. We gaan vooral praktisch aan de slag en wisselen veel ervaringen uit. Je privégegevens komen niet aan de orde.”

Slimme bespaartips
Onderwerpen die aan bod komen: overzicht in inkomsten en uitgaven, het kasboek, de administratie op orde, verzekeringen, sparen, lenen, verleidingen de baas, slimme bespaartips en welke regelingen zijn er in Vught (de sociale kaart). Maar je kunt ook zelf aangeven waarover je meer wilt weten. Enkele uitspraken van eerdere cursisten: “Veel tips en trucs, heel praktisch”, “Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen op een plezierige manier”, “Leuk om te zien dat er zoveel medestanders zijn.”

Aanmelden
De cursus in DePetrus start op donderdagavond 6 februari van 19.30 tot 21.30 uur. De bijeenkomsten zijn één keer per veertien dagen. De bijdrage voor de in totaal 5 bijeenkomsten is slechts 5 euro. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Anders Bezig Zijn, Heuvel 2 te Vught, 073-6572000 of op www.abzvught.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Op 10 juni is het Buitenspeeldag, laten we vieren dat we kunnen spelen!

Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en …