Willem Sloot en Annemiek Toonen

Dynamictennis: tennis, maar dan net een beetje anders

“Ik ben zo’n vier jaar geleden lid van de dynamictennisvereniging in Vught geworden. Ik wilde graag weer tennissen nadat ik het al een jaar of tien niet meer gedaan had. Maar ja, mijn man tenniste niet en ik heb het altijd als lastig ervaren om alleen lid te worden van een tennisclub, omdat je dan niet zo makkelijk aan speelpartners komt.”

Aan het woord is Annemiek Toonen, voorzitter van de dynamictennisvereniging in Vught. Een vereniging die al 20 jaar bestaat, maar onbekend is bij het grote publiek. Ook Toonen wist niet precies wat dynamictennis nu precies was, maar nadat ze in de krant een berichtje las over een open dag, besloot ze om eens te gaan kijken. Dat zij nu alweer 4 jaar lid is geeft aan dat ze haar sport gevonden heeft. “Ja heerlijk, ik geniet elke keer weer.”

Uitdagend spel
Wat is dat dan, dynamictennis? “Het is gewoon tennis met een racket en een bal en een net. Alleen het racket is licht, de bal is van foam en het speelveld is net zo groot als een badmintonveld. Wij spelen binnen in de Martinihal op 2 vaste tijden per week, anderhalf uur. Het hele jaar door. In principe spelen we altijd het dubbelspel. Dat betekent dat je altijd speelt, want op een natuurlijke manier vullen de banen zich en tijdens die anderhalf uur wisselen de spelers. Wat dit spel ook zo interessant en uitdagend maakt, is dat je nooit 2 keer achter elkaar mag slaan. Dus jij en je partner slaan om en om zoals bijvoorbeeld bij squash en tafeltennis. Al met al is het een uitdagend spel en heel goed voor je conditie. Daarbij komt dat het natuurlijk ook gezellig is. Onze vereniging is klein, zo rond de 40 leden en die hebben een leeftijd tussen de 55 en 80 jaar. Het is dus ook een sport die je tot hoge leeftijd kunt spelen. Maar het merendeel is zo begin/half 60. Het zou prettig zijn als we nieuwe leden krijgen die nog in de 50 zijn of begin 60. In principe kan iedereen lid worden bij ons, maar het is wel handig als je ooit badminton of tennis gespeeld hebt. Maar goed, er zijn veel mensen die ook prima balgevoel hebben en nog sprintjes kunnen trekken. Ik hoop dat we in juni weer kunnen opstarten. We liggen nu alweer een half jaar stil door corona. Zeker voor onze leeftijdsgroepen is het belangrijk dat we blijven bewegen en ik hoop dus echt dat we over een paar weken weer mogen spelen. Dat zal best weer een hele uitdaging voor onze spieren worden na maanden van winterslaap.”

Speeltijden: maandagavond 20.30 tot 22.00 uur, donderdagmiddag 15.45 tot 17.15 uur. www.dynamictennisvught.nl.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …